Cum să alegi fondul de ten perfect pentru tine

De Revista Unica, pe Ultimul update Joi, 31 martie 2022, 13:19

Există multe motive pentru care nu ar trebui să ieşi din casă fără să-ţi fi aplicat un fond de ten. Primul ar fi că astfel obţii în timp record un ten proaspăt şi luminos. În plus, te protejează de frig şi de poluare. Şi îţi ascunde ridurile mai bine decât un lifting. Noi îţi arătăm cum să-l alegi
Fondul de ten este produsul cosmetic cel mai iubit pe timp de iarnă. Pentru că stă la baza fiecărui machiaj, chiar şi a celui mai natural şi pentru că protejează tenul. Totul este să-l alegi cu cap. În funcţie de consistenţă, pentru o mai bună protecţie şi o senzaţie de confort. Dar şi de culoare, care trebuie să se armonizeze cu nuanţa tenului tău. Apoi, evident, este nevoie să ştii cum să-l aplici.

Cum să alegi fondul de ten

1. Priveşte-ţi tenul
Dacă epiderma are tendinţa de a deveni lucioasă, o dată cu trecerea orelor, ai nevoie de un fond de ten compact „oil free”, pentru a evita efectul de piele grasă. Dacă ai tenul uscat, este mai bine să optezi pentru un fond de ten cremă, care este mai hidratant. Iar dacă ai tenul normal, alege un fond de ten fluid.

2. Atenţie la nuanţe
Fondul de ten trebuie să pună în evidenţă cea mai bună nuanţă a pielii. Dacă este deschisă la culoare, ai nevoie de un produs auriu, cu o tonalitate caldă. Pentru un ten măsliniu, mult mai potrivită ar fi o nuanţă cărămizie, care să stingă tentele de gri. Iar dacă tenul este mai închis la culoare, luminează-l cu un fond perlat cu nuanţe de roz.
3. Încearcă produsul
Fondul de ten se cumpără numai ziua, pentru a evalua mai bine culoarea la lumină naturală. Şi trebuie neapărat încercat pe piele, întinzând o cantitate mică pe gât şi pe încheietura mâinii. Astfel, vei reuşi să alegi nuanţa cea mai apropiată de cea a tenului tău.

4. Controlează eticheta
Pe ambalajul fondului de ten, ar trebui să fie specificat cărui tip de ten îi este adresat: indicat ar fi să nu alegi unul care promite că se potriveşte tuturor categoriilor. Şi, atenţie la data la care expiră: termenul de garanţie al unui fond de ten bun, după ce a fost deschis, variază între 12 şi 24 de luni.

Fond de ten fluid pentru un ten natural

Instrumentele şi tehnicile pentru aplicarea fondului de ten fluid sunt simple: foloseşte-te de degete. Pentru că astfel produsul se încălzeşte uşor şi devine mai lichid. Prin urmare, ajunge să întinzi cu degetele petele de fond te ten aplicate înainte, până când nuanţa devine uniformă. De regulă, totuşi, make-up artiştii se folosesc de o pensulă. Pentru că aceasta le permite să dozeze cantitatea potrivită de produs şi să îl întindă într-un strat subţire şi uniform. Dar şi bureţelul este uşor de folosit. Tot ce trebuie să-ţi aminteşti e că e nevoie să-l speli foarte des.

Fond de ten compact, pentru a ascunde imperfecţiunile

Iată câteva secrete pentru a aplica fondul de ten ca o adevărată profesionistă: înainte de a-l aplica pe cel compact, dă-te pe faţă cu un fluid cu efect lifting. Astfel, nu numai că reduci semnele de oboseală şi dăruieşti chipului tău un aer mai luminos, dar îţi va fi mult mai uşor apoi să întinzi baza, care va aluneca mai uşor pe piele. Pentru a aplica produsul compact, ai nevoie de un bureţel special care, de regulă, este deja introdus în ambalajul fondului de ten. Porneşti din centrul feţei şi întinzi către exterior. Trebuie să fii foarte atentă la punctele în care baza are tendinţa de a se strânge, cum ar fi în jurul ochiului, la rădăcina firelor de păr, la baza nasului sau în jurul gurii. Pentru a nu crea o diferenţă mare de culoare între faţă şi decolteu, aplică un pic de fond de ten şi pe partea centrală a gâtului, pornind de la bărbie şi coborând pe verticală.
Dacă fondul de ten este de tipul 2 în 1, după ce l-ai aplicat, evită să mai foloseşti şi pudra. Compoziţia complexă a primului produs va permite buna reglare a culorii, iar rezultatul va fi perfect. Dacă, în schimb, fondul de ten este sub formă de cremă, va trebui să-l întinzi cu mai multă grijă. Pentru că are o acoperire foarte mare, va trebui să foloseşti o cantitate mică – în caz contrar, rişti să creezi efectul de mască. Vrei să obţii un efect mai transparent? Umezeşte bureţelul aplicator cu puţină apă sau cu o loţiune tonică, stoarce-l şi întinde apoi cu el culoarea. Înainte de asta, însă, controlează dacă produsul este hidrosolubil, altfel se pot forma pete pe faţă.

Sfatul nostru pentru alegerea unui fond de ten

Atunci când te dai cu fondul de ten, aplică-l şi pe pleoape: astfel, vei întinde mult mai uşor fardul de ochi. Fii atentă, însă! După ce ai aplicat baza până sub arcada superioară a ochiului, şterge-ţi sprâncenele cu un şerveţel umed, pentru a le face din nou lucioase.

4 motive pentru a folosi fond de ten

1. Este curativ
Fondurile de ten de ultimă generaţie au şi o acţiune curativă. Formula produselor de tip cremă, hidratantă şi protectivă, rezolvă problemele cauzate de uscarea excesivă a tenului. În acelaşi timp, tipurile de fond de ten compacte corectează şi limitează excesul de sebum, tipic tenurilor grase.
2. Protejează împotriva frigului
Temperaturile scăzute usucă filmul protectiv care acoperă tenul. Pentru a evita acest lucru, foloseşte cu încredere fondul de ten care ţine epiderma la cald şi o apără de variaţiile mari de temperatură.
3. Ţine soarele la distanţă
Cele mai bune fonduri de ten conţin şi filtre împotriva razelor UV, care împiedică radiaţiile să penetreze pielea. Şi protejează împotriva radicalilor liberi, cei care sunt responsabili de îmbătrânirea tenului.
4. Ţine smogul departe
În fiecare zi, tenul tău este agresat de agenţii de poluare, care cauzează acel aspect gri al tenului şi duc la pierderea tonicităţii acestuia. Cu ajutorul fondului de ten, poţi combate toate neplăcerile cauzate de smog, pentru că pelicula creată pe faţă de acest produs cosmetice este capabilă să protejeze şi să hidrateze.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter