Machiaj: Învaţă să alegi corect fondul de ten!

De Lumea Femeilor, pe

Ai o misiune bine stabilită: trebuie să găsești acel fond de ten care să îţi împlinească dorinţele. Îţi dăm noi câteva ponturi care să te ajute să faci o alegere cât mai bună.
Vreau să ascund imperfecţiunile
Ca să nu existe dubii, la categoria „imperfecţiuni” intră: coșuri, pori dilataţi, cicatrice sau riduri. La prima vedere, soluţia pare simplă: nu trebuie decât să acoperi bine micile „defecte”. Com¬plet greșit! Cu cât le vei acoperi mai mult, cu atât le vei scoate în evidenţă. Fondul de ten ideal pentru tine este acela care are o formulă bogată în pig¬menţi, dar, în același timp, cu o textură lejeră, ca să nu încarce foarte mult pielea. Aplică-l cu degetele pe toată suprafaţa feţei. Corectează apoi im-perfecţiunile, rând pe rând, aplicând același produs, dar de această dată tapotând cu o pensulă.

Maria Păuna: Cum să aleg fondul de ten care mi se potriveşte?
Vreau un machiaj invizibil

Îndreaptă-ţi atenţia doar spre acele produse care nu conţin pudră. Ai nevoie de un fond de ten fluid sau de o cremă colorantă. Alege o nuanţă mai deschisă cu un ton decât culoarea pielii tale. Întinde bine produsul spre tâmple și linia părului, fiindcă de obicei acestea sunt zonele care te trădează că ai apelat la fond de ten.
Maria Păuna: 6 greşeli de neiertat în aplicarea fondului de ten

Vreau o piele strălucitoare

În acest caz trebuie să optezi pentru acele produse care au pigmenţi spe¬ciali, ce captează lumina sau activează microcirculaţia la nivelul feţei. Pentru a păstra strălucirea feţei, nu trebuie să folosești pudră. Un alt truc la care poţi apela este să aplici un pic de balsam hidratant de buze în zona pomeţilor și pe arcade.

Pont: Fondul de ten fluid expiră la 6 luni de la deschidere, iar cel pudrat după 9 luni.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter