TEN STRĂLUCITOR, în timp record: 4 proceduri

De Libertatea pentru femei, pe

Bucură-te de o piele frumoasă prin metode simple şi eficiente. Află care sunt etapele recomandate pentru îngrijirea tenului.
Un ten strălucitor înseamnă, în primul rând, o piele sănătoasă, bine hidratată şi cu cât mai puţine riduri.

Exfolierea împrospătează

Rolul exfolierii este esenţial pentru a obţine un aspect luminos al pielii, iar produsele de acest tip conţin pudră de coji de migdale, de piersici, de nucă sau granule de zahăr nerafinat. Este important să nu sari peste această etapă, deoarece îndepărtează stratul de piele uscată de la suprafaţă, impurităţile şi  stimulează în acelaşi timp circulaţia sangvină. În plus, după aplicarea măştii, porii tenului rămân deschişi şi sunt absorbite mult mai bine elementele nutritive din cremele pe care le foloseşti ulterior. Nu uita că exfolierea se efectuează pe pielea demachiată şi umedă, iar aplicarea produsului se face uniform, cu mişcări delicate şi circulare, evitând conturul ochilor şi al buzelor.
Dacă ai pielea uscată, repetă procedeul o dată la două săptămâni, dacă ai tenul normal, o dată pe săptămână, iar dacă ai tenul gras, de două ori pe săptămână.

Măştile revitalizează

Rehidratează în profunzime pielea feţei tale cu ajutorul măştilor. Cele care conţin acizi naturali de fructe vor atenua ridurile şi-ţi vor da un aspect nou pielii. Tenurilor sensibile le sunt potrivite măştile cu textură cremoasă, uşoară, care calmează roşeaţa. Tenurile mature sau terne au nevoie de formule antiîmbătrânire, dar şi măşti cu efect relaxant, care conţin magneziu şi calciu. Acestea destind ţesuturile, tonifică şi redau luminozitatea.

Serurile completează

Pentru o îngrijire completă, foloseşte seruri cu texturi fluide şi lejere, care sunt o excelentă bază pentru un ten radios. Acestea intră mult mai repede în piele, stimulează reînnoirea celulară şi se aplică după produsele de îngrijire de zi. Există seruri fructate, foarte hidratante, seruri tonice cu vitamine, minerale şi acid hialuronic, dar şi alte produse cu efect de lifting, care întind şi tonifică. Nu în ultimul rând, sunt şi serurile ce conţin ceai verde sau extracte de castan, recomandate tenurilor terne, deoarece stimulează procesul natural de regenerare a celulelor pielii.

► CREMELE HRĂNESC

Referitor la cremă, trebuie să descoperi varianta potrivită tenului tău. Noile formule de pe piaţă au, pe lângă proprietăţile nutritive, şi pigmenţi de reflexie a luminii, care conferă tenului un aspect strălucitor. Cele mai multe creme sunt hidratante şi protectoare, foarte indicate pentru pielea tânără. În cazul tenurilor îmbătrânite însă este nevoie de variantele cu formule regeneratoare, revitalizante, cu efect relaxant, cum ar fi extractele de flori de iasomie, violete sau trandafiri, care hrănesc epiderma în profunzime, dar şi de colagen, care stimulează elasticitatea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter