Frumuseţe: Ce faci toamna cu produsele de vară?

De Lumea Femeilor, pe

Ţi-au fost alături pe tot parcursul sezonului estival. Pe unele nici nu ai apucat să le consumi până la ultima picătură, iar acum nu prea le mai găseşti rostul. Noi ne gândim însă nu numai la frumuseţea ta, ci şi la buzunarul tău: iată câteva moduri pentru a reutiliza aceste produse în alte scopuri.
APA DE TOALETĂ
● În timpul verii. Temperaturile ridicate te-au împiedicat să foloseşti apa de parfum. În consecinţă, ai apelat la varianta discretă a aceluiaşi parfum: apa de toaletă.
● La început de toamnă. Amestecă apa de toaletă cu apa de parfum şi vei obţine o aromă în care notele de vârf vor fi mai evidente.
LAPTELE APLICAT DUPĂ PLAJĂ
● În timpul verii. Hidratează şi repară pielea, oferindu-i preţioşii antioxidanţi.
● La început de toamnă. Economiseşte nişte bani: nu mai investi, un timp, într-o cremă de corp şi foloseşte acest produs pentru a-ţi hidrata pielea, după duş.
Maşti naturale pentru un par sănătos
CREMA CU FACTOR DE PROTECŢIE
● În timpul verii. Ai aplicat-o ca la carte: o dată la două ore. Cu toate acestea, nu ai reuşit să consumi tot flaconul.
● La început de toamnă. Continuă să foloseşti cremele când mergi la picnic sau la terase. Sau pune-le la păstrare pentru vacanţa de iarnă, dacă te duci la schi. Această opţiune e valabilă doar pentru produsele cu un factor de protecţie ridicat fiindcă, pe măsură ce creşte altitudinea, razele UV sunt din ce în ce mai puternice.
PUDRA BRONZANTĂ
● În timpul verii. La capitolul machiaj, a fost desemnat produsul-vedetă al verii. În fiecare seară, după plajă, obişnuiai să aplici această pudră în zonele-cheie: frunte, pomeţi, nas şi bărbie. Nici măcar nu mai vei mai avea nevoie de fond de ten.
● La început de toamnă. Dacă vorbim despre o pudră mată, ea îţi poate servi, în continuare, pentru a pre¬lungi cât mai mult aspectul măsliniu al tenului. În schimb, o pudră sidefată este ideală pentru a crea un machiaj rafinat, de tipul smokey. Amestecă pudra cu un fard negru şi aplic-o pe pleoapele mobile.
Dr. Oana Spânu: Când expiră, în realitate, produsele cosmetice
MASCARA REZISTENTĂ LA APĂ
● În timpul verii. A fost un instrument indispensabil pentru cele care s-au machiat când s-au dus la plajă.
● La început de toamnă. Transformă-l în eye¬liner! Foloseşte o pensulă mai veche de la un tuş de ochi care s-a uscat.
CREMA ANTICELULITICĂ
● În timpul verii. De la genunchi spre fese şi abdomen, folosind mişcări circulare, ferme: n-a trecut o zi fără să-ţi masezi cor¬pul cu o astfel de cremă care intensifică circulaţia sângelui.
● La început de toamnă. Efectul aces¬tor creme este temporar: rezultatul persistă cel mult o lună de zile de la ultima aplicare. Un motiv înteme¬iat pentru a continua să foloseşti aceste produse. Dezavantajul unor ase-menea creme este că usucă pielea. Pentru a preveni această problemă, aplică-le în amestec cu un lapte de corp onctuos.
FARDURILE ÎN CULORI NEON
● În timpul verii. Turcoaz, verde praz, oranj, fucsia, corai… Ai folosit nuanţe tari atât pentru ochi, cât şi pentru buze. Uneori ai asortat chiar şi un lac de unghii într-o nuanţă la fel de îndrăzneaţă.
● La început de toamnă. Amestecă culorile tari cu un fard grej şi vei obţine nuanţe cu totul şi cu totul noi: oranjul va deveni cărămiziu, verdele va deveni kaki, albas¬trul va căpăta o tentă cenuşie. Pentru un efect şic, unul dintre cele două farduri pe care urmează să le combini trebuie să fie irizat. În ceea ce priveşte dozajul, regula e simplă: cu cât vrei o nuanţă mai blândă, cu atât trebuie să adaugi mai mult fard grej. În ceea ce priveşte rujul aprins, acoperă-l la final cu un strat de ruj nude. Pentru lacul de unghii, operaţiunea e la fel de simplă: acoperă mai întâi unghia cu un strat de ojă mai strident, iar la final, cu un top coat cu tentă gri.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter