Fă-ţi singură acest spray de păr! Vei avea bucle ca la plajă fără să mergi la mare

De Erika Chivu, pe

Dacă ai părul ondulat, sigur îţi place cum arată buclele tale când ieşi din apa mării. Le poţi avea la fel de frumoase fără să ieşi din casă dacă îţi prepari acest spray.
Buclele ca la plajă – ceea ce americanii numesc “beach waves” – se formează din cauza sării din apa de mare şi sunt senzaţia acestei veri în materie de coafură. Arată foarte sexy şi jucăuş. Prepară-ţi acest spray şi poţi avea “beach waves” oricând vrei tu.

Igrediente

• O ceaşcă de apă fierbinte
• 2 linguri cu sare amară – se mai numeşte şi sare Epsom şi se găseşte la farmaciile naturiste
• O jumătate de linguriţă sare normală – este opţională pentru că dă o textură mai bună buclelor, dar le face neplăcute la atingere, ca şi cum ar fi date cu fixativ.
• O jumătate de linguriţă balsam de păr – balsamul tău obişnuit pe care îl foloseşti când speli părul
• Câteva picături de ulei esenţial sau parfum – numai dacă vrei să adaugi şi miros plăcut.

Mod de preparare

Pune apa fierbinte într-un recipient cu atomizor, apoi adaugă peste ea sarea amară, başsamul şi celelalte ingrediente. Agită sticla timp de două minute ca să se topească sarea amară.

Cum se foloseşte

Combinaţia obţinută se pulverizează pe părul umed. Dacă vrei bucle mai lejere, poţi să ştergi părul cu un prosop, fără să freci tare. Dacă vrei buclele mai strânse, lasă părul să se usuce singur. NU trebuie să foloseşti ondulatorul! Bucelele se aşază în mod natural.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter