Cum îngrijeşti părul ondulat

De Revista Unica, pe

Părul ondulat poate fi o mare bucurie, dar şi o adevărată povară, dacă nu ştii cum să-l stilizezi. De-acum poţi spune adio părului greu de controlat. Fă cunoştinţă cu buclele bine definite!
Pentru că există mai multe tipuri de păr ondulat, ceea ce i se potriveşte unei persoane are toate şansele să nu „meargă“ pe părul alteia. „Cel mai bun mod de a descoperi ce produse ţi se potrivesc e să discuţi cu propriul tău stilist. Pentru început, află că produsele pentru păr se aleg în funcţie de anotimp: iarna, ai nevoie de produse speciale pentru bucle, care să controleze electrizarea părului, iar în timpul verii, îţi trebuie o gamă superhidratantă“, spune Cristina Trohani.

Ţine cont de cei trei «C»

Aceştia sunt: curăţarea, condiţionarea şi controlul. Mai întâi, ai nevoie de un şampon care să nu priveze părul de uleiurile sale naturale, apoi trebuie să-l hidratezi din plin cu balsam sau măşti speciale, mai ales vara, când aerul este mai uscat decât în mod normal. În final, foloseşte produse împotriva electrizării părului. 
În timp ce unele persoane pretind că buclele lor sunt mai definite când nu folosesc şampon, hair-stiliştii nu recomandă acest lucru. „Praful şi poluarea nu ne ocoloesc părul. În  loc să nu foloseşti deloc un produs de curăţare, mai bine caută unul cu o formulă delicată. Un produs fără sulfat (acel ingredient care contribuie la electrizarea părului) poate fi folosit zilnic, dacă e nevoie“, e de părere Cristina. Balsamul trebuie folosit la fiecare spălare pentru păstrarea unei bune condiţii a părului. Şi, nu în ultimul rând, învaţă să previi electrizarea acestuia: „Părul ondulat este, de obicei, uscat; de aceea, recomand aplicarea zilnică, pe vârfuri, a unui luciu sau ulei hidratant“, spune Cristina.

Ce ştie numai hair-stilistul…

Am stat de vorbă cu Cristina şi am reuşit să aflăm şapte dintre cele mai bine păstrate secrete ale buclelor perfecte: Nu folosi multe produse. Cu toate că acestea au un mare impact asupra coafurii, important e să nu faci exces de ele. O cantitate mare deformează forma naturală a buclelor şi deshidratează părul.
Clăteşte-l cu apă rece. Dacă faci asta de fiecare dată când îţi speli părul, vei observa că acesta va părea mai lucios. La final, poţi aplica balsam fără clătire, în special pe vârfuri.
Renunţă la perie. Este cauza principală a ruperii părului, indiferent dacă este umed sau uscat. „Foloseşte un pieptene cu dinţii rari sau, şi mai bine, degetele“, ne sfătuieşte Cristina. E destul de dificil să descurci părul creţ, aşa că ai grijă să fie bine uns cu balsam, iar vârfurile să nu fie tocite.
Citeşte etichetele. „Prea mult silicon este dăunător părului ondulat“, spune Cristina. Dacă siliconul (de obicei, dimeticon) este unul dintre primele ingrediente de pe listă, ar fi mai bine să-ţi alegi un alt şampon.
Cum să îl stilizezi. Aplică produsele de styling numai pe părul umed, dacă ai părul creţ, sau pe părul aproape uscat, dacă e ondulat uşor. Pune produsul (spumă sau cremă) în palme şi încăl-
zeşte-l între acestea, apoi aplică-l pe şuviţe. Descurcă părul cu degetele apoi strânge-l pe secţiuni în palme sau răsuceşte fiecare buclă pe deget.
Cum să foloseşti uscătorul. Acesta poate deveni un coşmar dacă e folosit incorect. Lasă părul să se usuce singur cât mai mult posibil, şi la final apelează la un difuzor. Dacă preferi foehnul, ţine-l orientat cu vârful în jos, în sensul creşterii firelor de păr.
Renunţă la gestul neplăcut de a te juca întruna cu părul sau de a-l atinge pentru a-l îndepărta de pe faţă, pentru că aceste gesturi fac parte dintre motivele pentru care părul se încurcă sau se îngraşă imediat după spălare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter