Coafură: Cum îţi faci bucle perfecte?

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă eşti una dintre posesoarele unui păr spiralat, cu onduleuri lejere sau chiar creţ, poţi descoperi cum e cel mai bine să îţi îngrijeşti părul, dar şi metodele prin care îl poţi aranja ca un profesionist.
„Atât părul odulat, cât şi cel creţ se întreţin foarte uşor”, ne asigură specialistul în hair-style Vilhelmina Anton. Se spală la intervalele la care a fost obişnuit, iar şamponul se aplică o dată sau de două ori, după preferinţe, fiind produsul folosit de obicei sau unul special, pentru părul ondulat.
După folosirea şamponului, deoarece părul odulat are tendinţe de uscare, este absolut necesară utilizarea balsamului. Acesta descurcă, hrăneşte şi netezeşte. Recomandat este şi uleiul de păr, care se aplică perfect pe firele umede.

Aranjarea şi coafarea

Poţi să îţi perii părul fără să îl toceşti, însă nu imediat după spălare, ci după ce a stat în prosop 20 de minute. În cazul în care este deja uscat, poate fi descurcat pe dedesubt, cu un pieptăn cu dinţii rari.
Pentru definirea buclelor se folosesc spumă, gel sau ceară, care dau şi strălucire, iar apoi se aranjează foarte uşor coafura, dând cu mâna prin păr. 
La coafor, părul ondulat sau creţ poate fi aranjat cu difuzorul ataşat la foehn, iar buclele vor rămâne cu un aspect natural. Se aplică spumă pe păr, apoi se usucă. Se ţine cont efectiv de onduleul firului de păr şi se vor obţine şuviţe definite, fără să fie înfoiate. Mai poate fi folosită peria, alte persoane preferă bigudiurile, însă în ambele situaţii coafura va fi naturală şi vaporoasă.

AI LIBERTATE LA TUNSORI

În privinţa tunsorii, prima impresie este că părul creţ e destul de rebel şi creează dificultăţi, dar situaţia nu este nici pe departe tragică. Specialistul spune că „părul buclat se poate purta scurt, mediu sau lung, iar variante pot fi scurt băieţeşte, în scări cu ceafa acoperită, dar şi bob scurt asimetric. La părul mediu sau lung se pot face tunsori în scări la suprafaţă, care ajută la aranjarea onduleurilor. În acest fel, şuviţele sunt mai aerisite şi se aşază foarte frumos.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter