Coafuri pe care poţi să le faci cu placa de păr

De Revista Unica, pe

Dacă tot ce ştii să faci cu placa este să-ţi îndrepţi părul, înseamnă că nu ştii prea multe despre ea. Îţi arătăm cum să o transformi într-un accesoriu multifuncţional.
 

Noul păr drept

Pasul 1. Aplică pe părul uscat cu foehnul un serum împotriva firelor rebele şi netezeşte-l cu placa (foloseşte o placă cu elementul de ceramică mai lat) începând cu şuviţele de la ceafă. Ia secţiuni medii de păr de la rădăcină şi îndreaptă placa într-o mişcare continuă spre vârfuri.

Pasul 2. Pentru a obţine volum la rădăcină, în special pe calotă şi în partea din faţă, plasează placa la rădăcina firelor de păr şi trage-o în sus, printr-o mişcare în cerc.

Pasul 3. Prinde vârfurile bretonului între degete şi netezeşte-le cu placa, începând de la mijlocul şuviţei, îndreptându-le spre interior. La final, piaptănă părul cu un pieptăne de lemn (cele de plastic favorizează electrizarea) şi pulverizează spray pentru strălucire şi definire.

Aranjat sau nu?

Pasul 1. Începând de la o distanţă de câţiva centimetri (în funcţie de lungimea părului) de rădăcină, ia la întâmplare secţiuni medii şi înfăşoară-le în jurul plăcii, lăsând vârfurile libere. Eliberează părul trăgând placa în jos, astfel încât să observi că s-au format nişte bucle foarte lejere.

Pasul 2. Când simţi că părul s-a răcit, plasează degetele de fiecare parte a buclelor şi desfă-le uşor. Păstrează zona bretonului netedă.

Pasul 3. Acum urmează partea cea mai importantă. Ai nevoie de o perie subţire, dreptunghiulară, precum cea din poză, cu care să tapezi părul la rădăcini, pentru a căpăta volum. După ce ai făcut şi această operaţiune, trece un jet de aer rece prin păr, pentru a-l răvăşi. Pulverizează spray de strălucire.

Accent pe vârfuri

Pasul 1. De aceasta dată, ai nevoie de o placă cu partea ceramică îngustă, pentru un plus de control asupra vârfurilor. Aplică o cremă de netezire pe acestea şi începe să îndrepţi părul de la spate spre frunte, orientând placa în sus, pentru a crea volum la rădăcini.

Pasul 2. Când ai ajuns la şuviţele bretonului, prinde părul de la rădăcină şi coboară placa în jos, pentru a netezi firele rebele.

Pasul 3. Când ajungi la mijlocul şuviţelor, roteşte placa spre exterior, pentru a forma bucle cu vârfurile. Dacă eşti îndemânatică, poţi face acest lucru şi cu părul din spate. Dacă nu, câteva bigudiuri plasate doar la vârfuri vor rezolva problema. Aranjează părul în forma în care vrei să-l porţi pe umeri şi aplică un strat de fixativ forte.

Buclele momentului

Pasul 1. Divide părul în câteva secţiuni, pentru a-ţi fi mai uşor să creezi buclele. Începe cu părul din faţă, coboară câte o şuviţă de grosime medie şi, pornind de la vârfuri, rulează-o pe placă, până ajungi la rădăcini.

Pasul 2. Sustrage placa cu grijă să nu strici forma buclei, prinde-o cu degetele şi asigur-o cu un cleşte de păr. Aşteaptă cel puţin zece minute până ce părul se răceşte, şi buclele capătă formă.

Pasul 3. Termină coafura aplecând capul în jos şi răsfirând onduleurile cu ajutorul degetelor, pe care ai pulverizat un produs de susţinere, obligatoriu mai ales în cazul  în care ai un păr subţire şi fin. Trasează-ţi cărarea pe mijloc, pentru a lăsa fruntea şi faţa să capete cât mai multă luminozitate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter