Bucle perfecte în vara asta. Învaţă cum să le faci acasă!

De Lumea Femeilor, pe

Dacă ai părul lung sau mediu, îţi recomandăm buclele. Îţi conferă un plus de feminitate, iar cei din jur nu vor conteni cu laudel
Fie că alegi ondulatorul sau bigudiurile, trebuie să cunoşti regula de aur a onduleurilor: părul trebuie să fie foarte bine uscat, dacă îţi doreşti ca onduleurile să reziste cât mai mult timp. De asemenea, buclele trebuie să corespundă formei feţei: cu cât este mai lungă forma feţei, cu atât pot fi mai mari buclele. Şi acum, că am terminat cu poveţele, iată propunerea noastră: fiiindcă se încadrează perfect în peisajul idilic de iarnă, am ales trei personaje de poveste, pe care ni le-am imaginat… buclate. Ţie ce variantă crezi că ţi se potriveşte?

ALBĂ-CA-ZĂPADĂ

Separă-ţi părul umed în mai multe şuviţe – cu cât mai multe, cu atât mai mult volum vei obţine. Apoi rulează fiecare şuviţă în parte şi prinde-o cu o agrafă, nu înainte de a folosi un pic de spumă de păr. Înarmează-te cu răbdare, pentru a-ţi usca părul foarte bine şi apoi desfă fiecare şuviţă, rând pe rând. Încheie sesiunea de uscare cu un jet de aer rece, care conferă buclelor o rezistenţă mult mai mare. Dacă ţi se pare că una din şuviţe este prea „îndrăzneaţă”, atunci netezeşte-o cu un pieptene cu dinţi rari.

CRĂIASA ZĂPEZII

Ce zici de onduleurile anilor ’40? Mai întâi, îţi recomandăm să foloseşti o mască hrănitoare, care să repare firul de păr în profunzime şi să lase părul perfect neted (trebuie să acorzi o atenţie specială şi vârfurilor). Iată cum trebuie să procedezi: separă-ţi părul în două părţi egale. Folosind un ondulator, rulează-ţi o parte din păr până la nivelul tâmplei şi apoi procedează la fel pentru cealaltă parte. După ce ai terminat de ondulat, piaptănă-ţi uşor părul cu o perie groasă şi gata: eşti fericita posesoare a unor bucle foarte sexy. Tuşa finală: un lac fixativ, care să păstreze coafura intactă, dar flexibilă în acelaşi timp.

PRINŢESA GHEŢII

Onduleurile sunt perfecte pentru un păr fin, fără volum. Dacă bigudiurile ţi se par prea demodate şi vrei să fii gata într-un timp foarte scurt, atunci soluţia ideală pentru tine este ondulatorul. Înainte de a trece la ondulat, poţi folosi o spumă specială pentru volum, aplicând-o de la rădăcini spre vârfuri, şi vei observa că buclele se vor aşeza mult mai bine. Nu mai e un secret că ondulatorul folosit în exces dăunează firului de păr, din cauza temperaturilor ridicate. Aşa că fie îl foloseşti doar pentru ocazii speciale, fie aplici produse speciale, care să îţi protejeze părul de efectele nefaste ale ondulatorului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter