Secretele unui make-up perfect. Maria Zvinca, despre tendințele din acest sezon

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 noiembrie 2022, 21:37

Machiajul este, poate, cel mai important accesoriu al unei femei. Fie că merge la un eveniment, la birou, sau la plimbare, machiajul este nelipsit de pe chipul oricărei tinere. Și de aceea am rugat-o pe Maria Zvinca să ne spună care sunt tendințele de make-up din acest sezon și cum ar trebui să ne asortăm machiajul în funcție de hainele pe care le purtăm.

Ce tip de make-up se poartă în această toamnă

Se spune că Toamna se numără bobocii. Ei bine, noi toamna numărăm paletele de culori din trusa de make-up. Ce se poartă în acest sezon? Maria Zvinca ne-a spus clar și răspicat: „palete ceva mai închise la culoare, mai moody, care cumva reflectă și schimbarea de atmosferă”.

Secretele unui make-up perfect. Maria Zvinca, despre tendințele din acest sezon

„Ca în fiecare toamnă, imediat ce se face mai frig și nopțile devin mai lungi, trecem la palete ceva mai închise la culoare, mai moody, care cumva reflectă și schimbarea de atmosferă. Anul acesta, ne uităm la rujuri roșii și în nuanțe arămii sau mov, care creează un contrast foarte interesat cu pielea ceva mai bronzată de peste vară, dar și la make-up de ochi albastru, fie că vorbim despre fard, eyeliner sau chiar mascara. De asemenea, nu sunt de exclus nici culorile shimmery, indiferent de nuanță, textura e cea care primează, și blush-urile mai accentuate”, ne-a spus influencerița.

Cum îți asortezi machiajul în funcție de ținută

O ținută perfectă trebuie însoțită și de un make-up perfect. Maria ne-a povestit cum reușește să le îmbine pe cele două pentru un look ideal.

Secretele unui make-up perfect. Maria Zvinca, despre tendințele din acest sezon

Așadar, am întrebat-o pe celebra influenceriță dacă există o legătură între stilul ei vestimentar și make-up-ul ales. Iar ea ne-a spus că este foarte important ca atât ținuta, cât și machiajul să reflecte starea de spirit a fiecărei persoane. Și asta deoarece aceste două lucruri sunt o armă importantă atunci când vrem să ne exprimăm.

„Da, pentru că amândouă sunt piese dintr-un puzzle, iar acel puzzle sunt eu. Practic, mereu se completează și mereu sunt într-o formă sau alta de echilibru. Ceea ce mi se pare cu atât mai important cu cât obișnuiesc să port destul de multe culori, am destul de multe statement pieces pe care îmi place să le încorporez în vestimentația mea de zi cu zi, nu numai la ocazii speciale. Sau, de fapt, dacă te gândești la fiecare zi ca la o ocazie specială, atunci mereu merită să încerci câte un outfit dintre cele mai spectaculoase”, a afirmat ea.

„Și sigur, dacă întregul look al unei zile pleacă de la un articol vestimentar specific, atunci machiajul este cel care trebuie să se adapteze. Dar cum spuneam, pentru că stilul meu este strâns legat de starea mea de spirit, cumva îmi este destul de ușor să aliniez aceste două aspecte, pentru că amândouă depind de cum vreau să mă exprim”, a subliniat Maria Zvinca.

Make-up-ul, modul ideal de exprimare al unei femei

O femeie trebuie să fie ea însăși și să se simtă bine în propria piele. Iar acest lucru se observă cel mai bine din felul în care se îmbracă și se machiază.

Secretele unui make-up perfect. Maria Zvinca, despre tendințele din acest sezon

„De cele mai multe ori, nu le aleg una în funcție de cealaltă, ci mai degrabă le aleg pe amândouă în funcție de cum mă simt, cum vreau să mă simt în ziua respectivă și contextul în care știu sau cred că o să mă aflu. Pentru că stilul meu este momentul meu, în funcție de acest lucru îmi coordonez și hainele și machiajul și părul! Iar ce ajută cel mai tare este faptul că indiferent de ce vreau să exprim, știu că pe zalando.ro o să găsesc mereu piesa perfectă, pentru că îmi pun la dispoziție și cel mai mare număr de branduri, și cel mai mare număr de articole vestimentare”, a afirmat Maria Zvinca.

Secretul din spatele machiajului perfect

Vă întrebați dacă există un secret în spatele unui machiaj perfect? Răspunsul este DA!

Îngrijirea pielii este cel mai și cel mai important aspect. O piele cât mai sănătoasă, cât mai hidratată și cât mai bine protejată de soare va susține cel mai bine orice fel de machiaj, indiferent de complexitate și numărul de produse folosite.

Secretele unui make-up perfect. Maria Zvinca, despre tendințele din acest sezon

Potrivit Mariei, există câteva reguli generale de care toată lumea ar trebui să țină cont:

  • curățare: de preferat chiar dublă curățare, și cu o apă micelară, și cu un gel/ulei, mai ales seara;
  • tratare: în special pentru cine se confruntă cu acnee, rozacee, sau orice altă afecțiune a pielii;
  • hidratare: o cremă simplă, cu cât mai puține ingrediente, fără parfum și alcool, potrivită pentru tipul de ten, e tot ce trebuie;
  • protecție: revin, aici, la SPF. Există diverse produse care au un minim de SPF, inclusiv anumite mărci de fond de ten, dar utilizarea unui produs dedicat este ideală. Minim SPF 30 iarna și SPF 50 vara.

„Și să nu uităm de curățarea pensulelor și a instrumentelor folosite. Eu îndemn pe toată lumea să le spele după fiecare folosire, știu că e un efort, dar dacă reușești să faci tot make-up-ul cu puține pensule, nu e atât de time consuming să le speli”, a subliniat Maria Zvinca.

Machiajul de nuntă

Miresele sunt, în general, foarte stresate când vine vorba de ziua cea mare: cum mă îmbrac? cum mă machiez? cum mă coafez? Și asta pentru că fiecare vrea să arate minunat în ziua nunții. Dar toate trebuie să țină cont de un lucru extrem de important: să nu uite să se simtă bine și să se distreze, indiferent de tendințele în modă și machiaj.

Secretele unui make-up perfect. Maria Zvinca, despre tendințele din acest sezon

„Cred că cel mai important lucru pentru o mireasă în 2022 este să își găsească machiajul și look-ul perfect pentru ea, din punctul ei de vedere. Într-o zi atât de importantă, mi se pare că este vital ca mireasa să fie mulțumită de cum arată, mai degrabă decât să se țină de niște tendințe numai pentru că „așa se face””, a povestit Maria Zvinca pentru Unica.

Sursă foto: PR, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter