Secretele supermodelelor pentru un iluminat care să îți pună în valoare atuurile

De Unica.ro, pe

Când fotomodelele sau actrițele sunt întrebate care este secretul din spatele imaginii lor fără de cusur, răspunsul pare să fie mereu același: iluminatul care le flatează trăsăturile și le ascunde defectele. Fotografii au o denumire pentru acea lumină naturală, trandafirie și romantică de la amiază, în care arătăm cu toții mai bine: „ora de aur”. Însă pe platourile de filmare sau la ședințele foto, eforturile designerilor de interior sunt concentrate spre a folosi toate trucurile învățate pentru a captura pe film atuurile personajelor centrale.

Don Peifer, un designer de interior specializat pe iluminat, a povestit pentru revista Vogue care sunt trucurile de care ține cont atunci când amenajează un spațiu pentru vedete precum Madonna, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Gisele Bundchen sau Annie Leibovitz.

Învață să alegi becurile potrivite

De cele mai multe ori, nici nu ne gândim ce tip de becuri s-ar potrivi în locuința noastră, așa că le alegem la întâmplare. Însă această alegere contează mai mult decât îți imaginezi. Don Peifer recomandă să eviți cu orice preț becurile fluorescente, inclusiv cele compacte, întrucât lumina emisă de acestea este de o calitate slabă și au o nuanță verzuie, care îți evidențiază defectele. Alege, în schimb, becurile de tip LED, a căror lumină este mai intensă, mai caldă și flatantă pentru corpul tău. De exemplu, aceste becuri au o lumină albă caldă și dacă alegi unul cu intensitate variabilă vei putea controla luminozitatea din încăpere până când o găsești pe cea care să te avantajeze cel mai mult.

Nu te rezuma doar la lumina corpurilor de iluminat suspendate

Lumina care cade de sus creează umbre care îți pot scoate în evidență imperfecțiunile. De aceea, ai nevoie de câteva corpuri de iluminat precum lămpi sau lampadare cu o intensitate diferită a luminii, care să creeze un joc interesant de lumini și să spargă umbrele. Sursele de lumină trebuie să se afle la înălțimi diferite, pentru a crea acea luminozitate flatantă pentru corpul tău, care să îți ascundă micile defecte. De asemenea, un astfel de tip de iluminat creează și o atmosferă relaxantă în încăperi și se potrivește perfect oricărui tip de design.

Alege corpuri cu luminozitate reglabilă

Sursele de iluminat cu butoane „on-off” nu îți dau suficiente opțiuni pentru a nuanța nivelele de intensitate luminoasă. Poți avea mai mult control asupra luminii dacă alegi corpuri cu intensitate reglabilă manual. Proprietarii de locuințe pot instala inclusiv un dispozitiv pentru reglarea luminii chiar pe perete, pentru mai multă flexibilitate și ușurință în utilizare.

Iluminează corect locul în care te machiezi

Probabil ai auzit de multe ori mitul conform căruia ar trebui să te machiezi în lumină naturală, însă Peifer demontează această credință: „Lumina naturală se schimbă constant pe parcursul zilei, în funcție de sezon, dar și de vreme, așa că nu este niciodată aceeași”. Din acest motiv, el recomandă să ai lumini de ambient în camera în care te machiezi de obicei. Acestea trebuie să fie LED-uri cu lumină foarte caldă și intensă, care să îți ofere suficientă vizibilitate pentru a acoperi toate imperfecțiunile cu ajutorul machiajului și pentru a ajusta corect culorile pe care le folosești. Ferește-te însă de luminile fluorescente, întrucât riști ca machiajul tău să fie unul nereușit: fie prea șters, fie inestetic de intens și neretușat.

Alege corpuri care să reflecte lumina

Corpurile de iluminat care proiectează lumina pe perete, apoi aceasta se reflectă în încăpere creează un ambient ideal pentru fotografii ca la carte, spune Peifer. Acest tip de iluminat este folosit inclusiv în cafenele sau baruri, pentru că are puterea de a crea o atmosferă intimă și relaxantă, lucru pe care ți-l dorești și în locuința ta. Câteva aplice de perete cu senzori de mișcare sunt ușor de montat și îți vor transforma complet casa, dar și modul în care te privești în oglindă.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:shurkin_son

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter