Schimbă-ți oja zilnic ca să ai unghii puternice! Trei ponturi pentru manichiura perfectă

De Amelia Matei, pe

Îți place să ai manichiura perfectă în fiecare zi, dar nu prea rezistă din cauză că fie sare lacul, fie se rup unghiile, fie ți le rozi? Îți prezentăm trei trucuri simple prin care poți avea unghii ca din revistă.

Baza, cea mai importantă

Cel mai important pas pentru a avea o manichiură puternică este să aplicați un lac de bază, care să conțină caroten. Astfel rezistă și la razele ultraviolete și menține și integritatea unghiei mai mult timp.

Hidratează

Al doilea pas foarte important este să utilizezi o cremă specială pentru unghii, hidratantă, care să-ți hrănească unghiile. Acets ritual trebuie urmat cu sfințenie în fiecare seară, înainte de culcare.

Schimbă oja zilnic sau la două zile

Tuturor ne place să avem unghii frumoase, colorate în nuanțele preferate. Dintr-un motiv sau altul, nu facem acest lucru și lăsăm oja pe unghii o săptămână, la finalul căreia ne trezim că s-a ciobit pe majoritatea unghiilor. Mai mult, când curățăm oja cu lac, observăm că unghiile ni s-au îngălbenit. Ca să evităm aceste două situații neplăcute, cel mai indicat este să schimbăm oja zilnic. Nu ar arăta frumos? În fiecare zi ne colorăm manichiura cum ne place. Dacă vi se pare un interval prea scurt, iar timpul prețios nu vă permite să variați atât de des culorile, o puteți face la interval de două zile. Dar nu mai mult. Veți observa că atenția acordată unghiilor voastre va avea efecte neașteptate asupra manichiurii.

Alte trucuri pentru unghii sănătoase

Înmuiați unghiile timp de 10 minute în suc de lămâie, după care aplicați pe ele vitamina A uleioasă. Masați ușor câteva minute. Tratamentul trebuie repetat de 2-3 ori pe săptămână.

Ia vitamine

Vitamina A și carotenul sunt extrem de benefice pentru unghii, motiv pentru care, dacă vrei să ai o manichiură impecabilă, trebuie să iei suplimente pe bază de vitamine. În magazinele naturiste se găsesc pilule speciale pentru păr și unghii. De asemenea, nu uita să te hidratezi și să ai o alimentație sănătoasă.

Pilește într-o singură direcție

Unghia devine fragilă de la vârf, așa că, dacă vrei să nu se rupă în câteva zile de când și-ai făcut manichiura, trebuie să pilești într-o singură direcție. Dacă procedezi altfel, se va rupe vârful și se va exfolia mult mai repede. De asemenea, pila trebuie dezinfectată o dată la două săptămâni deparece pe ea rămân celule moarte și bacterii care se hrănesc cu ele.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter