Vedetele te învaţă cum să îţi alegi tunsoarea bob potrivită

De Erika Chivu, pe

În coafură, trendurile se schimbă des, dar o singură tunsoare a rămas la modă ani în şir. Bobul se potriveşte oricui, trebuie doar să ştii cum să-l alegi pe cel potrivit feţei tale şi părului tău.

Ce tunsoare bob să alegi în funcţie de textura părului

Dacă ai un păr drept şi „cuminte” poţi alege orice fel de bob, de la foarte scurt până la lungimea umerilor. Şi bretonul ţi se potriveşte, dacă forma feţei o permite. Însă dacă nu ai părul drept, ţine seama de textura lui naturală când îţi alegi o tunsoare bob.
Un păr creţ necesită un bob mai lung, tuns în straturi, cum poartă Melina Kanakaredes. Dacă îl tunzi până la bărbie şi drept capul tău va părea triunghiular.
Pentru un păr uşor ondulat, care se electrizează uşor, mergi pe un bob până la umeri  şi coafează-l natural, ca Alexa Chung.
Melina Kanakaredes, Alexa Chung cu tunsoare bob

Ce tunsoare bob să alegi în funcţie de forma feţei

 
O faţă ovală, cu trasaturi frumoase, ca a lui Katie Holmes, îţi permite orice fel de bob.
Dar dacă ai faţa rotundă, e bine să eviţi tunsoarea foarte scurtă şi bretonul clasic, care ţi-ar face capul foarte mic. Mai bine optează pentru un bob până la umeri, tuns în straturi de la gură în jos cu cărare pe mijloc, ca a Jessicăi Alba, sau cu breton lung pieptănat într-o parte, ca al lui Kate Walsh.
Katie Holmes, Jessica Alba, Kate Walsh cu tunsoare bob
Dacă ai o faţă pătrată, precum Keira Knightley, îţi stă bine cu un bob mai lung de bărbie, uşor ondulat pentru că buclele îndulcesc liniile feţei. Evită bobul drept, cu tot părul tăiat la aceeaşi lungime.
Reese Witherspoon a ales bobul perfect pentru faţa ei în formă de inimă: lung până la umeri, cu volum şi breton pe o parte.
Keira Knightley, Reese Witherspoon cu tunsori bob

Cu breton sau fără

Un păr destul de drept şi o faţă ovală îţi permit să porţi un breton clasic, care transformă o tunsoare simplă într-una spectaculoasă. Bretonul te face să pari mai tânără şi ascunde ridurile de pe frunte.
Însă nu îl purta dacă ai nasul mare sau faţa rotundă. Cele care îşi doresc neapărat breton pot purta unul mai lung, pieptănat într-o parte. La o faţă ovală, alungită nu merge breton foarte scurt, care măreşte defectul, însă se potriveşte cel bogat, lung până la sprâncene, ca al Sandrei Bullock.
Katy Perry, Sandra Bullock cu breton
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter