Maria Păuna: Tehnica corectă de aplicare a machiajului de zi!

De Unica.ro, pe

Întâlnirile noastre din fiecare zi continuă astăzi cu tehnica machiajului de zi. Este fără doar şi poate cel mai la îndemână machiaj, dar, în acelaşi timp, este foarte uşor de greşit dacă baza nu este aplicată corect.
Fondul de ten

Fondul de ten, primul strat aplicat într-un machiaj are câteva secrete pe care este musai să le cunoaşte. În primul rând, pentru o aplicare corectă avem nevoie de un bureţel şi de o pensul. Important de ştiut este faptul că fondul de ten se aplică prin mişcări de tapotare, cu o presiune uşoară exercitată asupra tenului. În plus, mişcările corecte de aplicare sunt din centrul feţei spre exterior şi de sus în jos, în direcţia creşterii firelor de păr. Mare atenţie, în aplicarea fondului de ten nu au ce căuta mişcările de întindere. De asemenea, fondul de ten nu se aplică în jurul ochilor şi nici pe buze.

Anticearcănul

Un alt produs extrem de important în realizarea unui machiaj reuşit este anticearcănul. Acesta trebuie să fie, ca şi culoare, cu un ton mai deschis decât fondul de ten. Aplicarea lui se face cu o pensulă specială, respectându-se cele trei zone pe care se foloseşte acest produs: pleoapa superioara, pleoapa inferioară şi pleoapa mobilă. La fel ca în cazul fondului de ten, şi în aplicarea anticearcănului mişcările folosite sunt foarte importante. Aşadar, pe pleoapa superioară se aplică de sus în jos, pe pleoapa mobilă de jos în sus, iar pe pleoapa inferioară de jos în sus. La final, surplusul se ia prin estomparea cu ajutorul unui bureţel.

Pudra

Cel de-al treilea element esenţial în realizarea bazei de machiaj este pudra. Aceasta are rolul de a catifela tenul şi se aplica prin mişcări care imită o ştergere uşoară, în sens ascendent. În plus, pentru aplicarea în jurul ochilor, se foloseşte o pensulă mai subţire.

Acum că am învăţat cum să facem baza de machiaj te invit să urmăreşti în postul de pe blogul Maria Pauna: Frumuseţea se învaţă! cum se execută toate aceste mişcări despre care am vorbit mai sus. Bonus: tot acolo vei învăţa să machiezi sprâncenele, să realizezi machiajul ochilor şi să aplici rujul.

Te pup,
Maria Păuna

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter