Sfaturi Maria Păuna: Top 5 greşeli în machiaj pe care trebuie să le evităm!

De Unica.ro, pe

„Mă machiez de ani de zile şi nu mi-a mai spus nimeni până acum că greşesc”, „am văzut pe internet zeci de tutoriale de make-up, de acolo am învăţat care sunt regulile de bază în make-up” sau „am primito sumedenie de complimente, sunt frumoasă”… Acestea sunt o parte dintre replicile care pot garanta faptul că, la fel ca la fotbal, şi în make-up, toţi suntem specialişti.
La o simplă trecere în evidenţă a figurilor publice sau nu din România, make-up artistul Maria Păuna a identificat 5 mari greşeli pe care le repetămla nesfârşit atunci când ne machiem. La început de vară, special pentru cititoarele Unica.ro, Maria Păuna a acceptat să vorbească despre ele.

1. Aplicăm fond de ten în jurul ochilor

Nimic mai greşit. În jurul ochilor se aplică anticearcănul, în acelaşi ton cu fondul de ten. Este obsolut interzis să aplicăm fondul de ten ca pe o cremă hidratantă, pe toată faţa. Vom încărca tenul, acesta urmând să capete un aspect inestetic.

2. Nu aplicăm pudră peste fondul de ten

Este cunoscut faptul că pudra este un produs cosmetic nu foarte iubit de românce. Chiar şi aşa, este musai să începem să ne educîm în acest sens. Pudra nu trebuie să lipsească din trusa noastră de farduri, eventual trebuie să fie produsul în care investim cel mai mult. Pudra uniformizează, pudra consolidează machiajul. Se aplică într-o cantitate foarte mică, printr-o manevră de ştergere a tenului.

Sfaturi Maria Păuna: Top 5 greşeli în machiaj pe care trebuie să le evităm!

3. Greşim aplicarea blushului

Atenţie la blush! Acesta nu este un produs căruia să nu-i dăm importanţă. Reperul nostru trebuie să fie osul pometului. Pe el trebuie să-l privim ca pe un rege şi să-l tratăm în consecinţă.

4.Uităm de fardul de bază

Atunci când am purcedem la make-up ochilor trebuie să ţinem seama de o regulă foarte importantă. Atenţie, nu trebuie să ratăm aplicarea fardului de bază. Ne place să ne aventurăm în alegerea culorilor, care mai de care mai puternice, care să ne scoatăîn evidenţă. Total greşit, alegerea unui fard de pleoape bază potrivit salvează tot machiajul.

Sfaturi Maria Păuna: Top 5 greşeli în machiaj pe care trebuie să le evităm!

5. Alegem un creion contur de buze greşit

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vedeţi o pereche de buze desenate cu un creion mai închis la culoare decât rujul? De foarte multe ori, iar acest lucru este total interzis. Creionul contur trebuie să fie în culoarea rujului, altfel riscăm să construim o imagine vulgară feţei noastre-

Pentru un machiaj corect executat vă invit să răsfoiţi broşura ce vă iniţiază în arta machiajului: TOP 10 SECRETE ÎN MAKE-UP.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter