Buze ca ale Angelinei Jolie în 5 paşi rapizi

De Libertatea pentru femei, pe

Pentru un machiaj cu adevarat reuşit al buzelor, simpla aplicare a rujului, urmărind atent conturul, nu este suficientă. Buzele trebuie să fie bine hidratate, ridurile din jur perfect estompate, iar forma gurii cât mai bine pusă în valoare.
Iată cinci paşi pe care trebuie să îi respecţi când te machiezi ca să ai buzele senzuale la care vsezi.
PASUL 1: îngrijeşte
Exfolierea regulată menţine pielea netedă şi ajută la o mai bună hidratare. Pisează cât mai fin 1-2 linguriţe de zahăr brun şi amestecă-le cu puţin ulei de măsline. Masează uşor pe buze timp de câteva secunde, apoi clăteşte cu apă. La final, aplică miere în strat gros şi las-o 15 minute sa acţioneze.
PASUL 2: ai grijă la detalii
Acum că buzele sunt hidratate, poţi începe machiajul feţei. Aplică fondul de ten uniform şi ai grijă să acoperi cât mai bine şi ridurile fine din jurul gurii. Dacă stratul de fond de ten e prea gros, atunci acesta se va strânge în şanţul nazolabial şi chiar şi în ridurile din jurul buzelor. După aplicarea lui, tamponează uşor zona cu o dischetă de vată, după care foloseşte pudră în strat subţire.
Machiaj: Cum să corectezi defectele ochilor
PASUL 3: defineşte-le forma
Creionul pentru contur te ajută să pui în valoare forma buzelor sau să o corectezi, dacă este cazul. În plus, împiedică rujul să se întindă şi oferă rezistenţă acestuia, atunci când este aplicat pe toată suprafaţa buzelor. Alege unul cu 1-2 tonuri mai închis decât nuanţa buzelor, dar ai grija sa fie în acelaşi ton cu rujul. Trasează conturul cu atenţie, începând din mijlocul buzei superioare spre extremităţi şi corectează atunci când greşeşti.
PASUL 4: pune culoarea
Pentru mai multă precizie la aplicare şi pentru a controla mai bine cantitatea, foloseşte o periuţa specială. Aplica începând cu centrul buzei superioare şi distribuie culoarea, astfel încât buzele sa fie îmbracate uniform. Daca ai buzele subţiri, alege rujuri mai deschise, cu texturi perlate.
PASUL 5: da volum
Încheie machiajul cu un gloss într-o nuanţă naturală, aplicat în strat subire. Acesta face buzele sa pară mai pline şi da un plus de prospeţime întregului chip. Ca sa dai buzelor subţiri mai mult volum, încearcă să îl aplici pe contur şi apoi sa pui un strop exact în mijloc. Dacă nu vrei să modifici nuanţa rujului, dar îţi doreşti pe buze strălucirea glossului, alege unul transparent şi întinde-l uşor cu degetul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter