Sfaturi Maria Păuna: Tendinţe în machiaj pentru vara 2013

De Unica.ro, pe

Vara a venit, căldura ne răsfaţă, tenul respiră altfel, festivalul culorilor a început.
Pentru că noi toate ne dorim să fim fresh, să fim rafinate, în pas cu modă, îngrijite, am zis că este bine să aflăm de la un profesionist care sunt tendinţele în make-up pentru vara anului 2013.

Răspunsurile la întrebările noastre au venit de la specialistul Unica.ro, Maria Păuna. O discuţie de după amiază cu Maria Păuna s-a transformat într-un curs de artă în machiaj pe care vi-l punem la dispoziţie.

Se poartă tenul hidratat

Prima regulă, de bază, asupra căreia Maria Păuna a insistat foarte mult a fost hidratarea. „Aceasta este o regulă de bază pentru perioada verii. Tenul trebuie protejat cu indice de protecţie 30. În plus, nu trebuie să uităm de fondul de ten, şi el cu un indice de protecţie ridicat, eu spun că 18 este perfect”. Fondurile de ten pe care le folosim în această vară trebuie să prezinte în componenţa lor substanţe antiageing care se găsesc în creme.

Sprâncene

Elemente esenţiale în fizionomia oricărui om, sprâncenele naturale, vopsite cu o nuanţă cât mai apropiată de tonalitatea părului sunt perfecte în acest sezon. Dacă forma sau calitatea sprâncenelor nu este una foarte bună se poate apela la repigmentare.
„Repigmentarea sprâncenelor este o procedură de reconstrucţie a elementelor principale care compun fizionomia: sprâncene, ochi şi buze. Odată cu trecerea timpului, toate aceste elemente se şterg: sprâncenele se răresc sau firul de păr se albeşte, genele cad, pierdându-se conturul ochilor, iar buzele se micşorează pe parcursul vieţii datorită pierderii acidului hialuronic şi datorită depigmentării acestora. Repigmentarea vine şi reconturează toate aceste elemente prin tehnici diferite, linii, puncte sau haşuri având ca scop recreerea naturalului şi aducerea unui aport de frumuseţe fizionomiei per ansamblu”, explică Maria Păuna.

Sfaturi Maria Păuna: Tendinţe în machiaj pentru vara 2013

Gene false şi ruj mat

O privire pătrunzătoare, misterioasă poate fi pusă în evidenţă de o pereche de gene false tip bandă, uşor de aplicat. Buzele, de asemenea, foarte importante în machiaj vor purta rujuri mate, în culori pastel.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter