Machiajul pe care nu-l simţi – produse de machiaj cu texturi lejere

De Revista Unica, pe

Cum poate machiajul tău să arate fără cusur chiar şi după multe ore petrecutesub soare? Simplu de tot: folosind produse de machiaj cu texturi lejere, dar ultrarezistente.
Când căldura creşte, machiajul cade – este foarte simplu. Din fericire, există o soluţie rapidă pentru fiecare problemă care poate apărea în această periodă a anului. Renunţarea la un fond de ten cu textură densă, dar şi la pudra compactă, poate ajuta machiajul să fie mai luminos şi mai proaspăt mai mult timp. „Alege produse care conţin silicon, pentru că ajută textura să nu se topească dacă tempe-ratura creşte“, spune Mirela Vescan, make-up artist Rimmel London. „Alege produse-cremă, lichide şi geluri, care sunt absorbite mai bine de piele“. Şi lasă bunul-simţ să te îndrume: cu cât foloseşti mai puţin machiaj, cu atât sunt mai puţine şanse ca acesta să-ţi curgă de pe faţă. „Secretul este aplicarea de straturi fine“, explică Vescan. Cu alte cuvinte, aşa cum faci cu hainele, procedează şi cu machiajul – alege produse cu texturi uşoare, cu care să te simţi confortabil.

Pregăteşte-ţi tenul

►  Pentru a preveni migrarea machiajului, Vescan ne sfătuieşte să pregătim tenul înainte. „Bazele de machiaj sunt lichide, deci nu vei simţi un strat gros de machiaj pe piele, însă vei observa că fondul de ten şi blushul rezistă mai mult“.
► Fondurile de ten lichide acţionează ca un tratament în cazul pielii uscate sau sensibile, pentru că au mai multe ingrediente hidratante, nu conţin pudră sau pigmenţi. Asigură-te că nu conţin ulei.
► Pune câteva picături de fond de  ten pe un bureţel umezit şi întinde-l din centrul feţei spre exterior
cu tapotări scurte. Aplică numai a-colo unde este nevoie de acoperire.

Înveseleşte-ţi pleoapele

► Dacă preferi un fard-pudră, aplică, mai întâi, un strat fin de fond de ten fără ulei (anticearcănul are o
textură bogată) în jurul pleoapelor.
► Pentru ca fardul să adere perfect, evită aplicarea cremei de ochi pe pleoape. Pentru un machiaj care rezistă ore în şir în căldura reflectoarelor, Vescan aplică un fard-pudră peste unul cremos (nu-ţi face griji, nu-ţi încarcă pleoapele).
► „Când afară este cald sau umiditate mare, culorile machiajului devin mai intense – unii pigmenţi se oxi-
dează şi capătă un aspect gălbuioranj – aşadar, verifică-ţi machiajul la lumină naturală“, explică Iulia Muşat, make-up artist Kryolan.

Mascara care nu se topeşte

► Orice mascara va curge în contact cu pielea grasă, aşadar îndepărtează orice urmă de sebum de pe pleoape înaintea aplicării mascarei.
► Textura mascarei waterproof conferă genelor o strălucire aparte, iar un produs cu periuţă de plastic previne lipirea acestora.
► Foloseşte un ondulator de gene înainte de aplicarea mascarei – astfel vei avea nevoie de mai puţine straturi de produs. În plus, aplic-o numai pe vârfurile genelor superi-oare – cu cât se apropie mai mult de piele, cu atât mai mari sunt şansele să se topească.

Joacă-te cu creioanele

► „Încearcă nuanţe vesele, vibrante. Acestea evidenţiază privirea, luminează tenul şi conferă o strălucire tinerească pielii“, spune Muşat. Dacă nu vrei o schimbare radicală, experimentează începând cu tuşe foarte subţiri la baza genelor.
► Seara, evidenţiază-ţi privirea prin aplicarea unui creion, de pre-ferinţă gri, pe care să-l difuzezi bine, în colţul ochilor şi în pliul pleoapelor. Această tehnică va conferi volum pleoapelor şi un aer misterios privirii.
► Un produs cu un capăt special pentru omogenizarea culorii este mai eficient şi mai uşor de folosit.
Buze dulci non-stop
► Când ai pielea bronzată, rujurile cremoase arată mai bine faţă de cele mate, opace. Aplică rujul cu degetul, îndepărtează excesul cu un şerveţel şi reaplică.
► „Dacă buzele sunt bine hidratate, se pot aplica rujuri netransferabile. Acum se poate găsi o nouă generaţie de baze pentru ruj, sub formă de ceară densă, cu rolul de a sigila graniţele acestuia, sporindu-i rezistenţa“, spune Vescan.
► Aplicat pe pomeţi, un ruj rezis-tent  va avea acelaşi efect ca şi în cazul unui blush-cremă. Asigură-te că
foloseşti un produs satinat, uşor de întins – formulele lichide se usucă prea repede şi pot lăsa pete.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter