Machiajul care ascunde imperfecţiunile feţei

De Libertatea pentru femei, pe

Cearcane, riduri, pete de culoare, orice ten are nevoie de câteva retuşuri. Însa nu trebuie sa îţi mai faci griji pentru aceste urme inestetice, caci pentru fiecare problema gaseşti acum produsul potrivit.
Cu atâtea produse de corectare şi estompare, uniformizarea culorii pielii şi obţinerea unui ten neted devin oarecum uşor de facut, atâta vreme cât alegi şi foloseşti corect aceste produse. Nu cumpara niciodata fara sa testezi şi ţine întotdeauna cont de nuanţa naturala a tenului, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

Cum corectezi ridurile prin machiaj

Tenul matur are nevoie de un fond de ten antirid, cremos, cu efect de lifting şi proprietaţi de iluminare. Datorita compoziţiei speciale, un astfel de produs poate sa netezeasca ridurile, sa uniformizeze nuanţa tenului şi sa dea chipului mai multa luminozitate. Înainte de aplicare, îngrijeşte-ţi pielea cu o crema adaptata nevoilor tenului matur, care e de regula mai uscat. Pe lânga fondul de ten, foloseşte şi un primer pentru tenul matur, pentru ca e o excelenta baza de machiaj, asigurând rezistenţa acestuia pe tot parcursul zilei. În plus, protejeaza pielea şi umple porii dilataţi, ridurile şi liniile de lânga ochi şi gura, împiedicând astfel strângerea fondului de ten în aceste zone. Tenul va avea aceeaşi nuanţa, iar pielea va parea mai tânara şi mai luminoasa.

Cum corectezi petele prin machiaj

Ca sa obţii o culoare uniforma şi sa ascunzi perfect petele, indiferent ca vorbim de roşeaţa sau de petele maronii, ai nevoie, pe lânga fond de ten, de un corector (concealer). Sunt produse cu textura densa şi putere mare de acoperire a imperfecţiunilor. Daca foloseşti un fond de ten lichid, aceste produse trebuie aplicate dupa acesta şi întinse cât mai bine. Nu se aplica pe tot tenul, ci doar acolo unde este nevoie.

Cum ascunzi cearcănele prin machiaj

Cine nu îşi doreşte o privire luminoasa, fara cearcane şi riduri în jurul ochilor? Alege un produs care sa îndeplineasca toate aceste condiţii, adica un stilou anticearcan iluminator: estompeaza bine cearcanele şi ridurile fi ne, da luminozitate şi întinereşte vizual zona. Aplica puţin produs şi întinde-l pe toata zona prin tapotari cu vârful degetelor.

Învaţa să maschezi cicatricile prin machiaj

„Înainte de machiaj, foarte importanta este hidratarea. Pentru corectarea cicatricilor de volum sau a herpesului, se va folosi un corector mai gros în nuanţe naturale, pentru egalizarea suprafeţei pielii. Din pacate, cicatricele de volum sunt mai greu de corectat decât cele de culoare, ele pot fi de cele mai multe ori doar estompate, nu complet şterse. Pentru mascarea culorii, foloseşte corectoare în culori complementare astfel: pentru petele roşii – corector verde, pentru petele violet – corector galben, pentru cele albe – bej închis şi pentru cele maro – bej deschis. Dupa ce ai realizat corecturile locale, foloseşte un fond de ten light, aplicat prin tapotare uşoara, pentru un final cât mai natural. La final, aplica un strat de pudra pentru fixare.” MAKE-UP ARTIST DIGISPORT GABRIELA CHERESTES www.gabrielacherestes. ro,

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter