Machiaje speciale pentru nopţi de vis

De Libertatea pentru femei, pe

Pentru a avea un look deosebit la petrecerile din vacanţa de iarnă, nu este neapărat nevoie să mergi la salon. Alege-ţi unul dintre machiajele propuse de noi şi, cu siguranţă, vei captiva privirile celor din jur, simţindu-te „regina serii”.

Natural

După aplicarea bazei de machiaj, foloseşte un fard de pleoape verde sidefat, alegând un ton mai închis al nuanţei, spre colţul ochiului. Un fard alb ca luminator sub arcadă dă un look excelent. Foloseşte apoi un eyeliner maro închis şi extinde linia subţire dincolo de colţurile exterioare ale ochilor, apoi aplică atât pe genele de sus, cât şi pe cele de jos un strat intens de mascara. Pune-ţi în evidenţă forma feţei cu un fard de obraz roz piersică, care să-ţi dea un aspect proaspăt, natural iar, la final, aplică un lac de buze de culoare transparent.

Elegant

După aplicarea fondului de ten şi a pudrei, începe machierea ochilor. Pe o bază de nuanţa deschisă a pleoapelor, care îţi permite uniformizarea culorilor mai închise, adaugă un strat de culori reci, gri sau cenuşiu închis şi dezvoltă profunzimea culorii gradat, de la linia genelor către pliu. Apoi, dă un strat dublu de eyeliner, iar, la final, mascara negru. Foloseşte un blush roşiatic intens, pe care îl aplici pe partea exterioară a obrajilor. La final, aplică un ruj vişiniu. Dacă vrei ca nuanţa buzelor tale să reziste mai mult, le poţi contura şi umple cu creion înainte de a-ţi da cu ruj.
Machiaje speciale pentru nopţi de vis

Incitant

Ochii tăi pot fi foarte bine puşi în evidenţă dacă alegi să-i machiezi cu o combinaţie de culori alb-rose, roz închis şi mov, prin îmbinarea lor treptată. Începe în interior cu nuanţa cea mai deschisă, iar pe partea exterioară a ochilor cu cea mai închisă. Conturează-ţi ochii cu tuş pe pleoapa superioară şi creion pe cea inferioară. Ai grijă ca linia de jos să fie mai estompată. Termină cu două, trei straturi de mascara sau cu gene false. Pentru buze, foloseşte un ruj roşu intens. Este bine să foloseşti o pensulă pentru culorile mai închise sau mai aprinse, care necesită o aplicare precisă.
Machiaje speciale pentru nopţi de vis

Trucuri de profesionist

► Începe întotdeauna cu o cremă uşoară de ochi pentru o aplicare uniformă a corectorului.
► Corectorul de sub ochi trebuie să fie cu una sau două nuanţe mai deschis decât pielea. Aplicând pe zona de lângă colţul intern al ochiului deschizi ochii şi creezi un aspect proaspăt.
► Pentru a găsi nuanţa perfectă de fond de ten, încearcă mai multe variante pe partea laterală a feţei şi gâtului şi verifică-le la lumină naturală. Nuanţa care dispare este cea corectă.
► Aplică pudră în nuanţa potrivită cu pielea ta, pe tot restul feţei folosind o pensulă de pudră. Dacă ai pielea uscată, aplic-o numai în jurul nasului şi frunţii.
► Zâmbeşte şi aplică o nuanţă naturală de blush pe obraji. Întinde în sus, spre linia părului, apoi în jos, pentru a estompa culoarea. Pentru un plus de strălucire, aplică o pudră strălucitoare pe pomeţi.
► Dacă pielea de pe gât şi piept este vizibilă, fă-o să strălucească cu un strat subţire de pudră bronzantă.
► Adaugă sclipici pe buze sau pe pleoape, dar nu pe amândouă.
► Defineşte sprâncenele folosind fard sau creion de culoarea acestora.
Antonia Rondelli Make-up artist
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter