Machiajele acestei primăveri: cele mai interesante propuneri ale designerilor

De Unica.ro, pe
Primăvara aceasta aduce în tendințe machiaje proaspete și atractive. De la modele seducătoare realizate cu tuș negru, la culori strălucitoare, designerii fac o serie de propuneri la care îți va fi greu să rămâi indiferentă.

Pentru această primăvară, propunerile designerilor în materie de machiaj cuprind idei îndrăznețe, culori care nu trec neobservate, umbre în nuanțe neobișnuite și multă strălucire. Unele machiaje par realizate pentru evenimente festive și este nevoie de un strop de îndrăzneală pentru a fi purtate. Altele sunt însă utile, ideale pentru viața de zi cu zi și potrivite pentru orice femeie. Pentru a ști la ce anume să renunți din trusa de machiaj și ce să păstrezi, află din cele ce urmează care sunt cele mai în vogă machiaje.

Idei pentru o privire seducătoare

Renumitul machiaj „ochi de pisică” este unul dintre machiajele în vogă ale acestui an. Accentul cade pe mărirea ochilor, de aceea este important să știi să folosești tușul corect. Nu te limita la negru, ci optează pentru culori vibrante sau pastelate precum albastru, verde sau chiar alb. În ceea ce privește modelul, îndrăznește să îl aplici și sub ochi,  în strat mai gros sau să creezi mai multe dungi. Pentru a obține un efect și mai puternic, aplică gene false, care par să se numere printre detaliile preferate de designeri. Totodată, acestea vor face privirea să pară mai misterioasă și mai pătrunzătoare.

În ceea ce privește fardurile, în această primăvară se poartă culori precum roz, portocaliu, verde sau albastru.

O altă idee care se remarcă în acest sezon este folosirea culorilor sidefate, metalice și a sclipiciului. Acestea pot fi aplicate sub ochi, sau pe pleoape, folosind un eyeliner sau un tuș. Un detaliu extravagant este aplicarea sclipiciului sau a pietrelor strălucitoare supradimensionate. Pentru un machiaj frumos de zi, o opțiune simplă este folosirea unui fard crem-auriu.

Un alt machiaj în tendințe este cel nude. Cu puțină îndemânare, vei reuși să ascunzi orele petrecute în fața oglinzii și să arăți cât mai natural posibil. Aici accentul cade pe ten, care trebuie să fie perfect. În ceea ce privește ochii, nu vei avea nevoie decât de puțin rimel.

Sprâncenele se poartă în forme cât mai naturale. Pensează-le fără a lua din grosime, folosește apoi o perie și fixează-le cu un gel special.

Opțiuni pentru machiajul buzelor și al tenului

Strălucirea se poartă și când vine vorba de buze și ten în această primăvară, însă mult mai discret decât în cazul ochilor. Majoritatea designerilor au ales să se concentreze pe evidențierea buzelor, printre cel mai frecvent folosite rujuri fiind cele ușor sidefate, aproape nude. Acestea sunt ideale atât în cazul machiajelor de zi, cât și a celor de seară.

În ceea ce privește tenul, sunt apreciate strălucirile sidefate, indiferent de ocazie.

La fel de apreciată este și naturalețea. Un fond de ten cu textură ușoară, în nuanța pielii tale, îți va da un aer proaspăt, fără a-ți încărca tenul.

Un alt tip de machiaj care s-a făcut remarcat este cel în care pomeții sunt puternic accentuați. În funcție de ocazie și de forma feței, poți crea profunzime și contura.

Continuă să fie în tendințe rujurile mate, în nuanțe închise precum mov, vișiniu sau roșu. Dar printre recomandări se află și coral, sau roșu-cărămiziu, culori ce pot fi cu ușurință purtate atât ziua, cât și seara.

De asemenea, dacă ești o persoană mai îndrăzneață, poți încerca să îți conturezi doar parțial buzele, pentru a obține diferite efecte. Un efect plăcut este cel obținut prin estomparea conturului. Pentru a-l realiza, nu mai folosi creionul care oferă un contur perfect, ci aplică rujul doar pe mijlocul buzelor. Uniformizează apoi puțin cu degetul. Rujul va părea să se piardă spre exterior, fiind mai intens înspre mijloc.

Înainte de a aplica un anumit model de machiaj, nu uita că este foarte important să ții cont de forma și conturul feței. Alte detalii la fel de importante sunt culoarea pielii și a ochilor. În funcție de acestea este recomandat să folosești anumite nuanțe și să le eviți pe altele. Mai mult decât o modă, pentru a atrage privirile celor din jur, machiajul trebuie să fie o alegere personală inspirată.

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter