Machiaj: Cum ascunzi acneea în 5 minute

De Lumea Femeilor, pe

Nu, nu, nu! Nici nu se pune problema ca un simplu coş să-ţi strice întregul machiaj şi… moralul. Iată trei paşi pentru a-i veni de hac.
Deşi nu ai probleme majore cu tenul, din când în când te mai trezeşti cu câte „un vizitator nepoftit”. Tu eşti împăcată cu tine însăţi, fiindcă nu te abaţi niciodată de la ritualul zilnic de îngrijire a pielii. Şi totuşi… Stai liniştită, îţi dezvăluim noi câteva ponturi.

PREGĂTEŞTE TERENUL

Machiajul tău de camuflaj va rezista mai mult timp dacă pielea este bine hidratată. Foloseşte o cremă lejeră, dacă ai pielea mixtă sau grasă, şi o cremă mai bogată dacă pielea este
uscată. Dar, chiar şi cu aceste precauţii, tot mai sunt necesare unele retuşuri. Aşa că nu uita să ai tot timpul la tine un creion corector.

CAMUFLEAZĂ

Mare atenţie însă la aplicarea corectorului, fiindcă, dacă aplici prea mult, vei scoate şi mai mult în evidenţă imperfecţiunea. Cu tapotări uşoare, acoperă coşul şi corectează, acolo unde este cazul, cu vârful degetelor (trebuie să ai mâinile curate, bineînţeles!). Se vorbeşte foarte des despre corectoarele verzi, care „anulează” roşeaţa imperfecţiunii. Dar, de multe ori, rezultatul este contrar celui scontat, întotdeauna este mai potrivit un bej natural.

TRATEAZĂ

Înainte de a te machia, curăţă-ţi tenul. Dacă ai tenul gras, aplică şi un fluid matifiant. Nu utiliza un fond de ten clasic, gras, fiindcă nu ar face decât să menţină un mediu favorabil pentru apariţia coşurilor. Punctual, foloseşte acolo unde este nevoia un stick purifiant, care conţine agenţi bactericizi. Dacă tenul se irită uşor sau este cuperozic, mizează pe produsele destinate tenului sensibil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter