Machiaj pentru ochi verzi

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 12:37
Ochii verzi atrag mereu atenția, pentru că sunt rari și interesanți. Vezi ce fel de machiaj ți se potrivește dacă ai ochii de culoarea mării pe furtună.

Machiaj de zi pentru ochi verzi

Pentru machiajul de zi, ochii verzi trebuie să pară visători și deschiși, răcoritori ca o mare înspumată în Grecia. Cu alte cuvinte, trebuie să renunți la contururile închise, la fardurile tari și să mergi pe nuanțe de pastel.

Specialiștii în makeup recomandă ca pentru ochii verzi de nuanțe deschise să alegi farduri de tipul mentă sau salvie.

Cum să obții un machiaj discret de zi pentur ochi verzi

Aplică pe pleoape o bază pentru machiaj.

Aplică un fard deschis mentă în colțul interior și amestecă spre centru pe liniile genelor. Adaugă un fard în nuanțe de salvie și/sau mușchi de copac și amestecă încet culoarea, întinzând dinspre colțul exterior spre cel interior. Aplică un liner verde închis peste baza genelor pleoapei superioare, îngroșând linia spre exterior, ca o codiță de culoare. Aplică mascara pe genele de sus și de jos.

Pentru o altă variantă de machaj de zi care să te scoată din mulțime, poți opta pentru farduri pastelate în nuanțe piersichii și contur maro cald.

Machiaj de seară pentru ochi verzi ochi verzi machiaj

Dacă vrei un machiaj spectaculos pentru ochii tăi misterioși, alege un machiaj de seară în tonuri de maro cald și mov.

Aplică o bază pentru pleoape, apoi folosește un liner maro ciocolatiu sau negru, în funcție de nuanța de verde a ochilor pe care îi machiezi. Folosește un fard de un mov călduț (liliachiu, magenta) pe pleoapa superioară, de la gene la cută. Aplică un vârf de roșu căpșună fix peste cuta pleoapelor și amestecă bine culorile.

Aplică același roșu căpșună sub linia genelor inferioare, apoi aplică mascara pe gene, atât jos, cât și sus. Poți folosi și gene false dacă te pricepi să le aplici, pentru un look năucitor, de zeiță a mării.

Citește și machiaj pentru ochi verziȘ ce culori să folosești

Machiaj de mireasă pentru ochi verzi

Pe lângă genele false, care sunt un must have în cazul în care ești mireasă, mai poți apela la câteva trucuri și informații despre culorile care se potrivesc cel mai bine la un machiaj de ochi verzi.

Bronz cald

Ochii verzi sunt scoși în evidență de culorile calde, deci un fard de pleoape bronz în tonuri calde ar face minuni. Depinde foarte mult ce bijuterii alegi ca mireasă, dar bronzul trebuie să fie o nuanță pe care să o iei în calcul.

Arămiu

Nuanțele de cupru sunt următoarele pe lista culorilor care scot în evidență ochii verzi. Un glitter arămiu poate face diferența între un machiaj frumos și un machiaj care îți taie răsuflarea.

Tonuri de mov

Movul și verdele sunt culori care se complimentează reciproc. Joacă-te cu farduri de pleoape mov și eyelinere violet și vezi ce rezultate speciale poți obține.

Nu folosi argintiu, gri, albastru

Există câteva culori și nuanțe care nu merg deloc bine cu ochii verzi: argintiul, griurile, negrul albăstrui și albastrul cobalt.

Având în vedere că majoritatea bijuteriilor de mireasă sunt argintii, poți alege niște culori de tipul mentei sau a verdelui smarald, dar depinde mult de nuanța ta naturală a ochilor.

Cel mai bun machiaj pentur ochi se va obține mereu cu tonuri calde de mov, maro și roșu.

ochi verzi searaVerdele este permis

Multă lume spune că un machiaj verde nu se potrivește pentru ochi verzi, dar lucrurile nu stau chiar așa. Atâta timp cât alegi nuanțe mult mai închise sau mult mai deschise de verde decât irisul tău, alăturarea îți va accentua ochii și-i va scoate în evidență.

Mascara maro

Poate că erai convinsă că un rimel negru face ochii mai expresivi, dar pentru ochi verzi, mascara maro va face diferența. Chiar și pentru un machiaj de mireasă, cu sau fără gene false, un rimel cafeniu va face ochii verzi mai mari și mai expresivi.

Machiajul pentru ochi verzi trebuie să pună în valoare nuanța de verde a irisului, prin contrast și culori complementare. Vezi mai sus câteva modele și alege ce ți se potrivește.

Sursa foto femeie frumoasă ochi verzi machiaj, blonda machiaj ochi verzi, ochi magnetici: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter