Soluția peel-off, lichidul care împiedică oja să ajungă pe degete

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 04 martie 2022, 11:39
Poate v-ați întrebat ori de câte ori ați urmărit un tutorial cu manichiuri mai complicate, cum se numește și cum se folosește substanța aplicată de jur împrejurul unghiei, astfel ca oja să nu ajungă pe piele.

Numele soluției este Liquid Palisade și este un produs extrem de utilizat în saloanele de cosmetică de la noi și din afară. Pentru uz casnic, acets produs încă nu este comercializat în România, dar putem să ni-l facem acasă , astfel încât să obținem și noi o manichiură impecabilă, la fel ca în filmulețele de pe Youtube.

Liquid Palisade este o soluție lichidă care, la scurt timp de la contactul cu aerul, aproximativ 10 secunde, capătă textura unei pelicule asemănătoare gumei de mestecat. Explicația este aceea că Liquid Palisade conține latex, care, la scurt timp de la folosire se întărește. După ce ai aplicat-o pe toate degetele, de jur împrejurul cuticulelor, lăsați să se usuce timp de 10-15 secunde, după care aplicați în voie oja sau lacul de unghii.

Nu trebuie să mai ferești degetele, de teama că lacul colorat va ajunge pe piele și îl veți îndepărta cu greu. Așadar, aplicarea ojei se face mult mai relaxat, motiv pentru care nu vei mai fi încordată și nu-ți va mai tremura mâna atunci când o faci.

După ce ai terminat de aplicat oja și aceasta s-a uscat, îndepărtează pasta din jurul cuticulelor cu ajutorul unei pensete sua chiar cu unghiile (numai dacă s-au uscat suficient).

Citește și: Cum îți faci unghiile mandala

Liquid Palisade poate fi folosit și pe unghii, atunci când vrei să faci o manichiură french și ai nevoie ca spațiul pe care îl dai cu ojă să fie foarte bine delimitat.

Conform producătorilor, o sticluță de Liquid Palisade o poți utiliza de maximum 50 de aplicări.

Cum faci acasă Liquid Palisade

Cele care au vrut să aibă parte de un astfel de produs făcut chiar de ele au recurs la o variantă ”de casă”. Se realizează cu ajutorul lipiciului care se găsește la librărie. Produsul se numește Lipici lichid școlar și are consistența aracetului. Nu este toxic și funcționează la fel de bine ca Liquid Palisade.

Iată cum ”funcționează” produsul cumpărat din magazin!

A video posted by @clearjellystamper on


După ce ai terminat de realizat manichiura, poți folosi uleiuri pentru îngrijirea cuticulelor și a pielii din jurul unghiei.

Pentru cuticule îți recomandăm un blsam natural, pe care ți-l poți face chiar tu, la tine acasă.

Iată ingredientele pentru rețeta de balsam pentru cuticule!

O lingură de ulei de migdale

O lingură de ulei de cocos

O lingură de ulei de mango

O lingură de ulei de cânepă

O lingură jumate de ceară de albine rasă

10 picături de ulei esențial de lavandă

5 picături de ulei esențial de eucalipt

5 picături de ulei esențial de mentă

5 picături de ulei esențial de salvie5 picături de ulei esențial de fenicul

Pentru prepararea balsamului ai nevoie de 5 recipiente mici, două cratițe de mărime medie, pentru bain marie, și o spatulă mică sau o lingură

Iată cum se prepară:

1.Topești uleiul de mango și ceara de albine, în cele două cratișe, cu metoda bain marie.

2.După ce ai luat de deasupra flăcării amestecul, adaugă toate uleiurile esențiale și mixează bine

3.Pune în cele cinci recipiente și lasă-le așa, fără să amesteci sau să intervii în vreun alt fel, până când se întărește conținutul.

4.Aplică pe cuticule și chiar pe unghii, în timpul zilei, de trei sau patru ori, și masează bine, după ce te speli pe mâini. Vei vedea schimbările în doar câteva zile.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter