Interviu cu Alexandru Abagiu, make-up artistul fără pereche

De Georgiana Constantin, pe
Aștept cu nerăbdare fiecare întâlnire cu Alexandru Abagiu, make-up artist L’Oréal Paris, pentru că întodeauna am zeci de întrebări pe care i le-aș pune. De data asta am lăsat deoparte curiozitățile personale și am încercat să aflu ce te-ar interesa pe tine…

Care-i cea mai mare schimbare în machiaj, de când ai început să-l practici?

În beauty, ca și în fashion, totul este în schimbare: de la produse, tehnici de aplicare, accesoriile care te ajută să aplici, până la tendințe care se schimbă în fiecare sezon. Cea mai mare schimbare? Experiența mea…

Cât de mult te lași influențat de tendințe? 

Toți suntem influențați de tendințe, cum e și firesc. Evident că trebuie să le adaptăm în funcție de situație, de model… Nu poți să aplici unei femei ruj de culoarea prunei dacă ei nu-i stă bine, chiar dacă este culoarea sezonului.

Care este acel singur lucru/produs pe care o femeie îl poate face/aplica și va arăta imediat mai bine?

Depinde de femeie. Dacă știe că are cearcăne, atunci este corectorul. Dar foarte bine poate fi doar mascara sau doar rujul. Nu pot spune că este o rețetă universal valabilă, depinde de fiecare femeie.

Ce sfat ai pentru femei când își aleg machiajul de petrecere?

Să aibă timp suficient pentru a aplica foarte corect baza de machiaj. Este primul pas și, dacă este bine făcut, machiajul durează și tenul arată odihnit.

Ce ar trebui să comunicam unui make-up artist, pentru a obține machiajul dorit?

Ocazia pentru care vrem machiajul, culorile care ne plac, pentru că, dacă un makeup artist te vede prima dată și-ți alege un fard de pleoape mai colorat decât porți de obicei, chiar dacă-ți va sta foarte bine, dacă tu nu ești obișnuită, nu-ți va plăcea.

tehnici de machiaj

Lucrezi cu cele mai frumoase femei din România și nu numai. Care-i definiția ta pentru o femeie frumoasă?

Este o femeie firească, o femeie care știe să-și scoată în evidență acea latura a ei, fără să fie ostentativă: pot fi niște ochi foarte frumoși sau niște buze frumoase. Fiecare femeie are „ceva“ pe care trebuie doar să știe cum să-l exploateze.

Ce ingrediente din produsele de machiaj ar trebui să evităm?

Eu nu sunt un fan al carminului, pentru că am și întâlnit câteva alergii severe la acest ingredient.

Care-s cele mai importante lecții/experiențe pe care le-ai învățat/trăit odată cu jobul?

Că nu există o rețetă universală și că fiecare situație profesională în care mă aflu, fiecare femeie pe care o machiez trebuie tratată cât mai personal și cât mai empatic, pentru că așa reușesc să se deschidă și începe să se întrevadă frumusețea.

Ce sfaturi ai pentru aspiranții la jobul de make-up artist?

Să muncească foarte mult. Experiența este cea care face diferența în jobul nostru și, în egală măsură, să înceapă să observe oamenii cu care lucrează, pentru că deseori atragem înspre noi oameni care ne seamănă. Pot să spun că mulți dintre clienții mei sunt oameni creativi.

Citește un interviu complet cu Alexandru Abagiu în revista Unica de noiembrie, din 26 octombrie la chioșcurile de presă!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter