Ingredientele tinereţii

De Unica.ro, pe

În ultima vreme parcă a avut loc o explozie de produse de îngrijire a pielii, cu ingrediente noi şi misterioase, ivite din laboratoarele oamenilor de ştiinţă.
Simţi nevoia unei diplome de chimist pentru a le descifra proprietăţile? Am încercat în rândurile de mai jos să facem puţină lumină… Descoperă şi mai multe detalii despre ingredientele care te pot ajuta să-ţi păstrezi tinereţea şi prospeţimea tenului în revista Unica de februarie!

1. Uleiul de argan

Cunoscut sub numele de “aurul Marocului” şi folosit de femeile berbere în alimentaţie şi pentru îngrijirea pielii, acest ulei miraculous a ajuns în atenţia oamenilor de ştiinţă, după ce studiile au demosntrat că are în compoziţie acizi graşi esenţiali şi conţine aproape de trei ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline, ceea ce îl face un potent ingredient antirid. Extras din fructul copacului de argan, ce creşte în căldurile extreme ale deşertului, el are proprietăţi nutritive şi regeneratoare pentru piele şi păr.
Ulei de argan tradiţional Bio: 60 lei, Charme D’Orient (www.desprespa.ro)

2. Niacinamida

Niacinamida (vitamina B3) întăreşte bariera delicată care menţine nivelul de hidratare al pielii şi ţine iritaţiile la distanţă. Se foloseşte de ani buni, însă dermatologii nu încă îi mai descoperă alte şi alte proprietăţi. De curând, s-a demonstrat că încetineşte procesul de degradare al enzimelor, cruciale pentru bariera protectoare a pielii. Iar protejarea acestei bariere menţine pielea netedă pentru mai mult timp. În plus, studiile arată că vitamina poate încetini producţia melaninei şi calma roşeaţa pielii.
Cremă de zi Total Effects: 56 lei, Olay

3. FPS (factorul de protecţie solară)

După ani şi ani de cercetări atente, produsele cu ecran solar pe bază de nanoparticule de oxid de zinc şi dioxid de titan, acele bobiţe minerale mici care creează o peliculă invizibilă pe piele, au dat de bănuit responsabililor cu sănătatea noastră, aceştia susţinând că aceste particule mici pot reuşi să pătrundă profund în piele, să ajungă în sânge, cauzând inflamaţii şi alte probleme. Însă, de curând, unul dintre cei mai aprigi critici şi-a retras spusele, după mai multe teste. Environmental Working Group (ewg.org) consideră, în momentul de faţă, produsele cu nanoparticule “printer cele mai sigure şi mai eficiente formule de pe piaţă”. S-a ajuns la concluzia ca majoritatea studiilor incriminatoare au fost făcute pe pielea porcilor, care are o mai mare putere de absorbţie decât cea umană.
Cremă cu protecţie solară cu dioxid de titan: 30,30 lei, Iwostin Solecrin (exclusiv în farmacii)

4. Q 10

Coenzima Q 10 este un compus generat de corpurile noastre şi este unul dintre cele mai eficiente ingrediente naturale antioxidante. Ea joacă un rol important în regenerarea celulară, însă se degradează odată cu vârsta.
Cremă de zi antirid colorantă Q 10 Plus: 45,12 lei, NIVEA Visage

5. Peptide

Micuţele molecule care dau naştere proteinelor, peptidele joacă un rol-cheie în structura pielii. Folosite, mai întâi, pentru a vindeca rănile, unele peptide pot accelera propria sinteză de colagen şi elastină a corpului. Cu toate că există multe formule, cea mai populară este pentapeptide-3, care a demonstrat, în numeroase studii, că sporeşte cantitatea de colagen din piele. Alte studii au demonstrat eficienţa celor derivate din alge, acestea supravieţuind în unele dintre cele mai aspre condiţii de mediu şi deţinând o putere uimitoare de apărare împotriva razelor UV.
Cremă pentru lifting cu efect de netezire: 53,80 lei, Pharmaceris

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter