Care este cel mai trendy ingredient de parfum în 2019? Interviu cu un parfumier celebru

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Miercuri, 06 martie 2019, 13:43
 Parfumierul Jean Phillipe Clermont a fost în România, pentru a lansa cele mai recente creații olfactive ale casei de parfumuri Ateliers des Ors. Unica.ro a stat de vorbă cu creatorul noii game de parfumuri White Collection, despre cel mai trendy ingredient de parfum în 2019, despre cum se îmbină arta cu parfumeria și despre durata procesului de creație al unui parfum.

Ați locuit foarte mulți ani în Beirut și Liban. Cât de mult credeți că este influențată industria parfumeriei de cultura orientală?

M-am îndrăgostit de Orientul Mijlociu! De ospitalitatea oamenilor, de cultura locurilor și de literatura lor. Apoi, o vreme îndelungată am lucrat în industria manufacturii de trabacuri. Am fost inspirat treptat de lumea orientală și acest lucru se poate simți în cel puțin cinci dintre parfumurile pe care le-am creat la Atelier des Ors.

 

De ce credeți că notele viguroase și puternice, precum oudul, tobacco și mosc sunt atât de populare printre consumatori?

Acum 20 de ani oudul nu era deloc popular. Oamenii preferau parfumurile florale, spre exemplu sau pe cele cu note extrase din anumite alimente. Dar cu cât a început să se călătorească mai ușor și mai mult, cu atât oamenii au început să descopere și ingredientele care inițial nu erau în zona lor de confort.

 

Există tendințe și în parfumerie?

Cred că da. Oudul este foarte popular de aproape cinci ani, dar totuși nu e preferat de toată lumea. Există ingrediente care sunt scoase în față de o anumită casă de parfumuri, apoi ele devine un trend, pentru că lumea face o pasiune pentru acele arome noi. În plus, se întâmplă ca echipa de creație de la un brand de parfumerie să fie inspirată și să dezvolte ulterior un parfum bazat pe aceeași idee sau cu același ingredient-cheie cu o altă echipă, de la altă casă de parfumerie. Se poate întâmpla, pur și simplu.

 

De ce direcția creării de parfumuri este pentru cele unisex?

Pentru că inspirația pe care o simțim pentru a crea un parfum este de fapt despre un moment. Care deci nu poate fi gândit pentru o femeie sau pentru un bărbat. De exemplu, „Bois Sikar“ este inspirat din single malț și trabuc. Și este unisex. Lumea poate fi mai înclinată să creadă că e pentru bărbați, pentru că whisky-ul și trabucurile sunt asociate mai degrabă cu bărbații. Dar și femeile pot fuma trabuc și bea whisky!

Care este cel mai trendy ingredient de parfum în 2019? Interviu cu un parfumier celebru

 

În cea mai recentă colecție lansată – „White Collection“ parfumeria se îmbină cu aurul, reinterpretat însă prin artă.

Eu consider că parfumierii sunt artiști. Ca și chefii bucătari. Inspirația pentru noua gamă de parfumuri „White Collection“ se trage de undeva de la finalul secolului al-XIX-lea, din comunitatea artiștilor vienezi, dar a acelora care se opuneau artei comerciale. Unul dintre artiștii remarcabili ai acelei mișcări a fost Gustav Klimt, care folosise foița de aur în unele lucrări ale sale din colecția Golden Period.

 

Cât a durat procesul creației celor trei parfumuri din „White Collection“?

Uau, nu-mi mai aminti! (râde). Totul a durat cam doi ani jumătate.

 

Parfumurile Atelier Des Ors sunt disponibile în magazinele Obsentum (Băneasa și aeroport).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter