Frumuseţea ta: Cum îţi îngrijeşti pielea primăvara?

De Libertatea pentru femei, pe

Un program de refacere la început de primăvară este exact ceea ce tenul, părul și pielea ta au nevoie, după ce au suferit atâta timp din cauza temperaturilor scăzute. Ce produse sunt mai potrivite acum, cum e mai bine să le folosești și ce anume trebuie să schimbi afli din rândurile ce urmează.
Așa cum la început de iarnă simțim nevoia unor produse de îngrijire mai hrănitoare, emoliente și protectoare, tot așa acum, la începutul primăverii, ne dorim să ne schimbăm rutina de înfrumusețare și să punem mai mult accentul pe regenerare și revigorare.

►TEN CURAT ȘI LUMINOS

Pentru că pe timpul iernii pielea se deshidratează în exces și suferă din cauza frigului, acum, mai mult decât oricând, are nevoie de exfolieri delicate, care să îndepărteze celulele moarte și să catifeleze. Alege produsul în funcție de ten și masează ușor pe față, în special pe zona T, unde există puncte de grăsime sau puncte negre. După aceea, aplică apă termală pentru calmarea epidermei, apoi o cremă hidratantă. În loc de apa de la robinet, spală-te dimineața pe față cu apă minerală rece, căci are efect tonifiant. E momentul potrivit să schimbi cremele grase și protectoare folosite pe timpul iernii cu produse de îngrijire mai lejere, de preferat fără conservanți și parfum, în special dacă ai pielea sensibilă. Începând de acum, crema zilnică trebuie să conțină și factor de protecție solară.

► STRĂLUCIRE Â SĂNĂTATE

Tratamente intens reparatoare, măști hrănitoare, balsamuri fără clătire… iată câteva produse care te vor ajuta să redai părului strălucirea naturală după lunile reci de iarnă. Pentru hidratare intensă și de durată, folosește un șampon-cremă restructurant care să hrănească și să repare firul de păr și înlocuiește balsamul clasic cu o mască regenerantă. Foarte apreciat în acest moment este și uleiul de argan, care schimbă imediat aspectul părului uscat și tern. De asemenea, există uleiuri de îngrijire ce pot fi aplicate fie înainte de spălarea părului, pentru o acțiune intensă, fie după (dar de această dată în cantitate mică), pentru întreținere și strălucire.

DUȘURI REVIGORANTE ȘI MAI MULTĂ HIDRATARE

La fel ca tenul, și pielea corpului are nevoie de exfoliere pentru a-și recăpăta suplețea și catifelarea. Și, ca să acționezi pe două planuri, folosește geluri exfoliante cu rol anticelulitic, care îndepărtează celulele moarte, dar totodată activează circulația sângelui, purifică pielea și stimulează regenerarea celulară. Pe lângă acestea, gelurile fructate cu arome proaspete sunt alegerea perfectă pentru a începe ziua cu energie și bună dispoziție.

REMEDII NATURISTE PENTRU PROBLEME DE SEZON

Mizează pe combinațiile de ingrediente  hidratante, care întăresc structura firului de păr. Ai nevoie de o linguriță de unt de shea, un gălbenuș batut bine, 10 picături de ulei de migdale și vitamina A uleioasă. Amestecă totul foarte bine până obții o pastă, apoi aplic-o numai pe rădăcini și las-o să acționeze
20 de minute. Spală părul cu șampon și folosește un balsam de la jumătatea firului de păr în jos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter