Și părul tău poate arăta mai tânăr. Iată cum

De Sandra S., pe

Așa cum pielea are nevoie de îngrijire specială de la o vârstă încolo, și părul are aceeași nevoie. Textura lui se schimbă în timp, firele de păr devin mai aspre și nu mai strălucesc la fel de puternic. Află cum te poți întoarce în timp și să ai un păr cu aspect mai tânăr.
Șampon doar pe rădăcini
Șamponul a fost făcut făcut pentru a curăța scalpul de impurități, ca părul să poată crește frumos și sănătos. De aceea, nu este bine să aplici șampon pe toată lungimea firului de păr, ci doar la rădăcini. Când spuma curge prin păr, va lua și mizeriile care s-au prins pe firele de păr, dar nu este nevoie să îți folosești și mâinile ca să îl cureți pe tot. Folosește un șampon care hrănește firul de păr și îl întărește, pentru că astfel va avea și un aspect întinerit.
Mască de păr hrănitoare, o dată pe săptămână
Pentru binele podoabei tale capilare, ar trebui să îți faci o mască de păr intens hidratantă. Pentru asta nici măcar nu este nevoie să investești sume de bani enorme în produse, ci cea mai sănătoasă mască este una cu ulei de măsline și gălbenuș de ou.
În funcție de lungimea părului folosește unul sau două gălbenușuri de ou și încă trei sau patru linguri de ulei de măsline extra virgin. Amestecă-le și pe urmă întinde masca pe tot scalpul și pe toată lungimea părului. Lasă să acționeze cel puțin 20 de minute, apoi spală-te ca în mod normal. Mai mult, la fiecare spălare nu uita să folosești și balsamul pe vârfuri.
Evită produsele de styling și temperaturile înalte
Dacă vrei ca părul tău să își păstreze suplețea și să arate tânăr, atunci ar trebui să folosești cât mai puțin produsele de styling, iar placa sau ondulatorul nici nu își au locul în rutina zilnică. Ar trebui să le folosești cât mai rar cu putință sau deloc, dacă vrei să ai un păr cât mai sănătos.
Mănâncă sănătos
Dieta echilibrată este foarte importantă pentru sănătatea întregului organism. Dacă vrei să ai pielea, unghiile, părul frumoase și sănătoase, frumusețea și sănătatea trebuie să vină din interior. Ai grijă de tine, mănâncă sănătos și regulat, renunță la zahăr pe cât posibil și dormi cel puțin șapte ore pe noapte.
Mai mult, poți face și o cură pentru un păr mai frumos: trimp de o lună, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, înghite doi-trei mieji de nucă. Pentru un gust mai bun poți adăuga și un vârf de linguriță de miere.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter