Frumuseţe: 10 sfaturi ca să pari mai tânără cu 10 ani

De Libertatea pentru femei, pe

Ca să arăţi şi să fii într-o formă de zile mari, nu e nevoie de operaţii estetice sau de tratamente lungi şi costisitoare. Sfaturile noastre te vor ajuta să obţii un aer tineresc, îngrijit şi atrăgător.
1 Ţine întotdeauna spatele drept
Păstrează permanent o poziţie dreaptă şi demnă, deoarece ţinuta contează. Mesajul transmis celor din jur este de încredere în personalitatea proprie şi, nu uita, vei părea şi mai subţire.

2 Cuvânt de ordine: hidratare
Înainte de aplicarea oricărui fard, foloseşte o cremă intens hidratantă. Nu numai că îţi hrăneşte şi protejează tenul, dar va avea efect şi asupra machiajului, care va dura mai mult timp.

3 Sprâncene naturale
Linia sprâncenelor cât mai apropiată de forma lor naturală este asociată cu tinereaţea. Ţine cont de dimensiunea şi de forma ochilor tăi. În plus, nu le arcui prea mult, nu le subţia şi nici îngroşa.

4 Alege un fond de ten luminos
Optează pentru o nuanţă de fond de ten care să îţi lumineze chipul. Dar, mare grijă, foloseşte şi puţină pudră, pentru a nu-l lăsa să lucească.

5 Machiază-te discret
Naturaleţea este esenţială nu numai pentru forma sprâncenelor, ci şi pentru aplicarea unui machiaj care te face să arăţi mai tânără. Nu trebuie să-ţi lipsească niciodată o mascara neagră pentru gene lungi, un tuş sau un creion pentru conturarea ochilor şi un fard de obraz (roz piersică, roz trandafiriu). Exclude, însă, fardurile cu sclipici sau cele sidefate.

6 Dă jos surplusul!
Întotdeauna ce-i prea mult strică. La fel se întâmplă şi în cazul greutăţii. Kilogramele în plus nu fac decât să maturizeze şi să asprească trasăturile. Nu e uşor, dar încearcă o dietă blândă, de durată. Nu opta pentru curele şoc, acelea sunt total neindicate.

7 Foloseşte rujul potrivit

Fii foarte atentă ce culoare de ruj foloseşti. Nuanţele de roşu închis şi maro accentuează ridurile. Orientează-te spre tonurile pastelate ca bej sau roz. De asemenea, dacă ai buzele subţiri, foloseşte luciu de buze. Le va da volum şi efectul va fi surprinzător de atrăgător.

8 Manichiura „vorbeşte” despre tine

Îngrijeşte-ţi mâinile, braţele şi ai grijă ca întotdeauna să ai manichiura foarte bine aranjată. În fond, reprezintă „cartea de vizită” a fiecărei femei. Pentru unghii, alege nuanţe mate de corai, crem, roz pal sau roşu, pentru seară. Pentru zi, un lac de unghii transparent este suficient.

9 Rădăcinile albe nu sunt permise

Părul grizonat poate avea farmecul său, însă blondul coniac, şatenul natural sau castaniul cu reflexe sunt nuanţe mult mai potrivite pentru un aspect tineresc. Încearcă! S-ar putea să-ţi vină foarte bine.
Ceea ce, însă, nu poate fi permis sunt rădăcinile albe, nevopsite, ce îţi pot da un aspect neîngrijit.

10 Somnul de frumuseţe
Nu sări peste orele de somn. Cele opt ore pe noapte sunt extrem de preţioase. Odihna îţi conferă energie, putere de concentrare, iar aspectul feţei îţi va fi mult mai tonic şi mai luminos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter