Frumuseţe: Cum alegi rujul în funcţie de culoarea părului?

De Libertatea pentru femei, pe

Roşu, roz, lila, prună, burgundy… atât de multe variante şi totuşi nu ştii ce te avantajează? Ales corect, rujul pune în valoare trăsăturile şi întregul machiaj. Iată de ce trebuie să ţii cont.
Ţi s-a întâmplat de multe ori să nu îţi mai placă rujul cumpărat? Sau să constaţi că nu se potriveşte cu restul machiajului ori că nu te avantajează? Testarea produsului în momentul cumpărării te scapă de toate aceste neplăceri. În plus, nu uita că ai nevoie de cel puţin două rujuri în trusă: unul de zi şi unul de seară.

Eşti brunetă? Poartă roşu!

Trăsăturile tale sunt foarte bine puse în valoare de nuanţele de roşu, indiferent dacă le alegi pe cele pale ori pe cele mai intense. Dacă ai buze subţiri ori asimetrice, optează pentru tonurile mai deschise sau chiar înlocuieşte rujul cu un gloss.

Perfect pentru blonde

Rujul corai sau nuanţele de portocaliu sunt cele mai potrivite.  Aceste nuanţe se combină frumos cu farduri aurii sau arămii, cu textură cremoasă şi aspect sidefat.

Roz pentru şatene şi roşcate

Mai exact, roz zmeură pentru roşcate şi roz intens, chiar fucsia pentru şatene. Dacă ai ales o astfel de culoare pe buze, machiază-ţi ochii în nuanţe neutre (maro, bej, arămiu) şi foloseşte cât mai puţin blush.

DETALII IMPORTANTE

Nu doar culoarea părului şi a tenului sunt importante atunci când alegi rujul, ci şi nuanţa buzelor: dacă sunt deschise la culoare, poartă corai, roz sau tonuri de roşu; pentru buzele de culoare medie sunt potrivite culorile calde, caramel şi portocaliu, iar pentru cele închise la culoare, prună sau roşu intens. Pe de altă parte, grosimea buzelor e alt amănunt de care trebuie să ţii cont. Buzele subţiri trebuie puse în valoare cu nuanţe naturale: piersică, tonuri de roz, nuanţe deschise de roşu. Evită bejul şi tonurile de crem. Dacă ai buze groase, alege tonuri calde, nu foarte stridente: lila, roşu pal, roz deschis. În cazul buzelor asimetrice, rujurile naturale, cu textură cremoasă sunt cele mai potrivite.

Efectul dorit, în funcţie de textură

Rujul mat rezistă mai mult pe buze şi are nuanţe mai intense. Ca să nu dai greş, aplică-l cu o pensulă, urmărind conturul. Dacă ai buze subţiri, înlocuieşte rujul mat cu unul sidefat. Pentru machiajul de seară, cele mai indicate sunt rujurile lucioase, cu particule strălucitoare şi aspect umed. Ai grijă când aplici un astfel de ruj, căci se vede chiar şi cea mai mică greşeală. Rujurile cremoase se aplică uşor, nu usucă buzele şi se găsesc în nuanţe din cele mai diverse, astfel încât vei găsi uşor culoarea preferată. Pentru un look diafan, poartă un ruj perlat. Acesta se găseşte în special în nuanţe deschise şi trebuie aplicat într-un singur strat.

APLICAREA RUJULUI

Trasează conturul buzelor cu un creion în aceeaşi nuanţă cu rujul. Începe cu mijlocul buzei de sus, apoi continuă desenarea conturului lateral până la colţurile gurii şi pe buza de jos. Creionul pentru contur poate corecta lipsa de simetrie a buzelor şi dă senzaţia de volum. După trasarea conturului, desenează buzele şi în interior, apoi aplică rujul şi presează buzele pe un şerveţel. În felul acesta, rujul va rezista toată ziua.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter