Frumuseţe: Cum se realizează un machiaj cu adevărat preţios?

De Unica.ro, pe

Nuanţele pietrelor preţioase îţi vor oferi cel mai rafinat machiaj.

Când îţi alegi machiajul, inspiră-te din nuanţele pietrelor preţioase, pline de farmec şi încărcate de mister. Pe lângă un look cu totul special, aceste culori îţi vor da un plus de energie şi mai multă vitalitate.

Smaraldul

Eşti o fire energică? Fă-ţi un machiaj în ton cu personalitatea ta. Orientează-te spre nuanţele efervescente, pline de viaţă ale smaraldului. Verdele aprins, viu, dar şi nuanţele transparente, ceva mai palide şi discrete reprezintă exact elementul care îţi va completa perfect stilul. Îmbracă-ţi pleoapele într-o
pulbere fină de fard verde mat sau combină nuanţe diferite ale acestei culori vibrante. Pentru un plus de stil, asortează machiajul ochilor cu un ruj foarte pal şi natural, poate chiar nude.

Granatul

Această piatră variază în nuanţe: de la roşu-roz până la accentele brune, violete sau vişinii. Împrumută-i nuanţele pentru machiajul buzelor şi asortează-le cu pleoapele conturate în tonuri calde, naturale sau transparente. Dacă alegi această variantă de machiaj, fii extrem de atentă, pentru că greşelile nu sunt permise: buzele trebuie să arate perfect, altfel rezultatul va fi ridicol. De aceea, e indicat ca, înainte de aplicarea nuanţei tari, să desenezi conturul buzelor cu un creion special, ales în exact aceeaşi nuanţă cu rujul.

Safirul

Dacă ai irisul albastru sau verde, poţi crea un machiaj în perfectă armonie, dacă te orientezi spre nuanţele regale ale safirului. Îndrăzneşte să alegi cele mai electrizante şi intense nuanţe de albastru şi poartă-le ca atare, fără să le mai îndulceşti cu alte tonuri mai slabe ca intensitate. Atenţie la restul culorilor folosite: blush-ul poate să lipsească, iar rujul va fi înlocuit de un gloss foarte discret.

Cuarţul roz

Nuanţa dulce şi diafană îţi va oferi un look inocent şi foarte natural. Alege farduri sidefate, în variaţii de roz pal şi aplică-le pe întreaga pleoapă superioară. Asortează aceste nuanţe cu un blush palid şi cu un gloss transparent, care să dea buzelor tale un aspect proaspăt.

Rubinul

Plecând de la roz şi ajungând la nuanţe aprinse şi profunde de roşu, culoarea rubinului te poate ispiti atunci când vrei un machiaj ceva mai… teatral. Pentru rezultate cu adevărat spectaculoase, este esenţial să nu foloseşti o singură nuanţă, ci să combini farduri diferite ca textură şi ton şi să fii mereu atentă la armonizarea culorilor. Conturează colţul interior al pleoapei superioare cu un fard roz-vişiniu, apoi, cu nuanţe din ce în ce mai închise până ajungi la roşu-grena, îmbracă treptat pleoapa, spre exterior. Şi, ca să creezi un contrast perfect, mergi uşor de-a lungul liniei pleoapei inferioare cu un fard argintiu, cu particule strălucitoare. Pentru buze ai nevoie, bineînţeles, de un ruj burgundi. Atenţie unde, când şi, mai ales, cum porţi acest machiaj pe cât de spectaculos, pe atât de pretenţios.

Ametistul

Împrumută din misterul şi rafinamentul culorii ametistului. Movul se potriveşte foarte bine oricărui iris şi oferă de fiecare dată un machiaj extrem de sofisticat. Alege şi tu nuanţele de mov  pentru pleoape sau combinaţiile roşu-violet pentru buze şi pregăteşte-te să fii cu adevărat seducătoare.

Citrinul

Mergând de la tonuri dulci şi calde de galben-lămâie sau cu variaţii de oranj până la cele accentuate de tentele brune, culoarea citrinului va îndulci şi va întineri trăsăturile. Poţi să combini nuanţele între ele şi poţi să depăşeşti linia genelor, urcând chiar mult spre arcadă. Aceste nuanţe vor arăta perfect pe un ten arămiu, aşa că aplică pe pomeţi o pudră bronzantă şi pune-ţi buzele în valoare cu un ruj auriu sau bronz, sidefat şi cu textură cremoasă. Rezultatul e uimitor!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter