Machiaj: Cum obţii buze senzuale

De Libertatea pentru femei, pe

Buzele catifelate şi senzuale îţi pot pune şi mai mult în valoare feminitatea. Dar, pentru a te bucura de acest avantaj, trebuie să le protejezi şi să le îngrijeşti mai ales acum, în perioada rece.
Poate nu ştiai, însă buzele tale sunt acoperite cu un strat foarte subţire de piele, care, dacă nu este bine hidratată, îndeosebi pe vânt şi frig, se irită şi crapă foarte uşor. O cauză ar putea fi şi carenţa de vitamina B din organism, dar la fel de dăunătoare poate fi şi umezirea buzelor. Saliva nu hidratează, ci se evaporă. Aşa că, dacă ai acest obicei, încearcă să nu-l mai repeţi, pentru că va avea ca efect uscarea buzelor tale.
De asemenea, evită să le muşti, pentru că le vei înroşi sau coji.

Ponturi cu efecte maxime!

– Din când în când, hidratează-ţi buzele cu smântână sau cu ulei de măsline.
– Poţi amesteca puţină cremă de zi cu o fiolă de vitamina A, deoarece aceasta hrăneşte buzele în profunzime. 
– Demachierea buzelor este la fel de importantă ca şi a feţei şi a decolteului.
– Pasta de dinţi îţi poate usca buzele din cauza mentolului. Poţi să foloseşti bicarbonat de sodiu sau un gel special de dinţi cu Aloe Vera.
– Consumă multe lichide. Dacă bei multă apă, acest lucru va avea efect şi pentru hidratarea buzelor.

Îngrijirea în 3 paşi

Exfoliere

Amestecă trei linguriţe de griş cu două linguriţe de miere şi aplică direct pe buze. După câteva minute, clăteşte cu apă călduţă. La fel poţi proceda cu 3 linguriţe cu ulei de măsline amestecate cu 2 linguriţe de zahăr brun. Scrubul obţinut va îndepăra celulele uscate, lăsându-ţi buzele fine şi delicate.

Hidratare

Mierea poate face adevărate minuni. Aplic-o pe buze şi masează până simţi că intră în piele sau amestecă două linguriţe de miere cu câteva picături de propolis. Această combinaţie naturală este foarte indicată în cazul buzelor crăpate şi uscate. Mai poţi încerca să-ţi ungi buzele cu un amestec obţinut din două linguriţe de smântână dulce cu două linguriţe de ulei de măsline şi o linguriţă de miere sau poţi şterge buzele cu castravete crud. Acesta conţine vitamina E şi are efect de catifelare.

Machiaj

Buzele sănătoase şi îngrijite arată mult mai spectaculos cu un ruj aplicat corect. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să întinzi pe buze o picătură de fond de ten. În acest fel, rujul rezistă mai mult. Şi pudra constituie o bază excelentă pentru ruj. Însă, mare atenţie! Aspectul natural este mult mai apreciat decât unul strident. Aşa că aplică rujul într-un singur strat. Iar pentru volum, foloseşte peste ruj un luciu hidratant.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter