Fructul care te poate ajuta dacă îți cade părul. Medicul Adina Alberts: „Regenerează foliculul pilos și stopează albirea prematură”

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Marți, 11 aprilie 2023, 12:54

Ai probleme cu căderea părului? La început ai pierdut câteva fire, dar pe parcurs acest proces a început să fie din ce în ce mai apăsător. Poate că ar trebui să afli mai multe despre amla, fructul minune care te poate ajuta.

Medicul Adina Alberts îți spune cu ce îl poți combina ca să te bucuri rapid de rezultate și ce beneficii au măștile. Agrișele indiene sau fructele de amla, pentru că despre ele este vorba, sunt considerate minuni ale naturii prin paleta extinsă de beneficii pentru sănătatea corpului uman, susține Adina Alberts.

Adina Alberts: „M-am confruntat și eu cu această problemă”

“Eu recunosc că până de curând nu auzisem de acest fruct. Și, evident că nici despre beneficiile acestuia nu știam nimic. Sunt întrebată adesea ce este de făcut atunci când ne confruntăm cu fenomenul căderii părului. Mai ales că, pe persoană fizică, și eu m-am confruntat cu această problemă. Știm deja că o tinctură de salvie și rădăcină de brusture, preparată din câte un pachet din aceste plante puse împreună la macerat, în alcool medicinal, timp de 10 zile, face minuni cu condiția să utilizați soluția zilnic, timp de minim 30 de zile.

Mai știm că pieptănatul de durată, minim 15 minute pe zi, cu o perie de lemn, stimulează circulația sanguina la nivelul scalpului, și acolo unde ajunge sângele oxigenat, acolo ajunge și sănătatea”, spune medicul Adina Alberts pe blog.

Citeşte și: Cum scăpăm de celulită și de căderea părului. Ce spune medicul Adina Alberts / Exclusiv

Adina Alberts: „Fructele de amla sunt considerate minuni ale naturii”

Acest remediu poate ajuta scalpul, dar nu numai, pentru că pudra de amla poate trata și ulcerul.

“Agrișele indiene sau fructele de amla sunt considerate minuni ale naturii prin paleta extinsă de beneficii pentru sănătatea corpului uman. Sunt extrem de bogate în vitamina C, dar conțin și calciul, fier, fosfor, acid tanic, proteine și glucide. Pudra de amla este un remediu eficient pentru hiperaciditatea gastrică, dar și pentru tratarea ulcerelor gastrice sau duodenale. Reprezintă sursa cea mai importantă de vitamina C alcalină. Are efect diuretic, coleretic, detoxifiant și tonic”, susține specialistul.

Citeşte și: Adina Alberts dezvăluie secretul cu care își menține silueta la 53 de ani. „Este o minune a naturii”. La ce alimente a renunțat / Exclusiv

“Pentru scalp are efecte de stimulare și revigorare astfel că fricționarea tegumentului capului cu soluții care conțin amla, dar și ingestia de pudră de agrișă indiană, ambele previn căderea părului, regenerează foliculul pilos și stopează albirea prematură”, adaugă medicul Adina Alberts.

Cum se utilizează uleiul de amla

Uleiul de amla poate fi utilizat pentru masajul scalpului de două ori pe săptămână.

“Crește circulația la acest nivel, previne apariția mătreții, previne căderea părului, stimulează creșterea părului și repigmentarea naturală a acestuia”, adaugă medicul.

Cu ce combinăm pudra de amla

În combinație cu uleiul de cocos, efectele se potențează. Pudra de ampla poate avea beneficii și dacă o preparăm cu iaurt sau gălbenuș de ou.

“Practic pudra de amla poate fi utilizată în orice combinație când este vorba de a prepara în casă o mască naturală pentru scalp și păr. Fie cu iaurt, gălbenuș de ou sau bere, pudra de amla își face mereu treaba și rezultatele apar în câteva săptămâni. Este nevoie de perseverență pentru a obține rezultate stabile, cuantificabile și de durată”, precizează Adina Alberts.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter