Cum să realizezi un machiaj complex în cațiva pași. Tipuri de make-up

De Unica.ro, pe

Cum se realizează un machiaj complex? Care sunt etapele? Cât timp îți ia să realizezi un astfel de machiaj? Sunt întrebări la care fiecare femeie își dorește să afle răspunsul. Și se pare că nu este deloc dificil. Ai nevoie doar de puțin timp.

Maria Zvinca, influencer de beauty, ne-a dezvăluit care sunt pașii necesari realizării unui machiaj complex acasă, pentru a arăta la fel de bine ca atunci când mergi la un make-up artist.

Cum să realizezi un machiaj complex în câțiva pași

Potrivit Mariei, „orice fel de machiaj, indiferent de cât de complex e, trebuie să pornească de la o rutină de îngrijire a pielii foarte bine pusă la punct – numai așa te poți asigura că machiajul „nu pleacă la plimbare” peste zi, dar și de faptul că pielea ta nu suferă de la numărul mare de produse și expunerea prelungită la soare, vânt și orice alți factori externi”.

Cum să realizezi un machiaj complex în cațiva pași. Tipuri de make-up

Cât despre etape, cred că minimul necesar al unui machiaj complex este compus din:

  1. Skin care – care poate să aibă mai multe etape, bineînțeles, dar neapărat trebuie să conțină hidratare și o cremă cu SPF, indiferent de anotimp;
  2. Un primer bun, la momentul lui, mai ales dacă urmează o zi lungă;
  3. Pentru pielea care se confruntă cu decolorare, aici este momentul pentru corecții: fie că vorbim de nuanțe de verde pentru pielea roșiatică, nuanțe de galben pentru pete movulii, lăsate de acnee;
  4. Apoi, aplicăm corector, dacă se mai văd anumite decolorări, sau în zona cearcănelor;
  5. Pentru fanii și fanele procesului de contouring, acum este momentul;
  6. După care o pudră mată;
  7. Și un blush asortat;
  8. Un ruj într-o nuanță bold;
  9. Și, la un moment dat, trebuie să ne amintim și de ochi – aici fiecare dintre noi pare să aibă o preferință pentru când, într-un astfel de proces, își face machiajul ochilor. Eu prefer să mă ocup de asta după ce îmi fixez și conturez sprâncenele și e un pas căruia îi acord destul de mult timp. Îmi place să creez design-uri mai detaliate, cu nuanțe aprinse, atât cu fard, cât și cu eyeliner, care să mă reprezinte în contextul și starea de spirit în care mă aflu.

Iar despre cât durează, bineînțeles, în funcție de numărul de etape, cât de bine ți-ai planificat ce vrei să faci și cât exercițiu ai, ne uităm la oricât între 20 de minute și ore – limita de sus nu există, poți să te complici oricât!

Ce greșeli facem când ne machiem singure

Bineînțeles, atunci când te machiezi singură, există riscul să faci și câteva greșeli.

Cum să realizezi un machiaj complex în cațiva pași. Tipuri de make-up

„Cred că sunt câteva lucruri pe care o bună parte dintre noi le facem destul de des. Da, plecând de la rutina de îngrijire a feței, dar nu numai: cred că uneori mai uităm să ne curățăm pensulele și bureții atunci când ar trebui, sau să aruncăm o paletă care nu mai e în termenul de garanție, numai pentru că are nuanța aia”, a afirmat Maria Zvinca.

„Dar, atât timp cât machiajul este aplicat în siguranță, cred că nimic nu este chiar atât de grav”, a subliniat ea.

Machiaj de zi

Pentru că majoritatea timpului ni-l petrecem la birou este important să știm cum să realizăm și un make-up simplu, de zi.

Potrivit influenceriței, este important să avem câteva lucruri în port fard, care să ne ajute atunci când ne dorim un look cât mai natural.

Cum să realizezi un machiaj complex în cațiva pași. Tipuri de make-up

„Un machiaj simplu se rezumă la un fond de ten, o pudră ușoară, conturarea sprâncenelor, puțină mascara și ruj”, a spus Maria pentru Unica.ro.

„Cât despre ce tip de make-up ar trebui să poarte fiecare în funcție de situație, cred că ține mult de stilul personal. Eu pot merge cu eyeliner neon la birou, nu ar fi deplasat și nu ar fi nimeni surprins. Din punctul meu de vedere, fiecare ar trebui să poarte ce i se potrivește stilului personal, dar și situației. Dacă poți să îți asumi un make-up bold, poți să-l porți oriunde”, a precizat ea.

Make-up de criză

Se întâmplă nu de puține ori să fim în criză de timp și să nu avem timp să ne aranjăm așa cum ne dorim. De aceea este important să știm cum să ne machiem într-un timp extrem de scurt și să arătăm totuși perfect atunci când ieșim pe ușă.

Cum să realizezi un machiaj complex în cațiva pași. Tipuri de make-up

Pentru asta avem nevoie doar de „skin care și SPF, un fond de ten ușor, puțin corector în colțul interior al ochiului și sub ochi, un blush light, deschis la culoare, mascara, ruj și am ieșit pe ușă”.

Sursă foto: PR, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter