Cum îți faci unghiile mandala

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 18 februarie 2016, 16:17
Creativitatea împătimitelor după manichiuri fanteziste nu cunoaște limite. Unghiile mandala fac furori mai nou în rândul fashionistelor care au postat pe conturile de socializare fotografii în care unghiile lor sunt decorate cu astfel de desene.

Minunatele desene simetrice și foarte colorate ce provin din India, cunoscute sub denumirea de mandala (din sanscrită ”manda” –cerc, ”la” – conținut), le-au pus tenacitatea la încercare domnișoarelor dornice să iasă din tipare cu manichiuri spectaculoase. Iar dacă ne gândim că mandalele au și scop terapeutic, avem toate motivele să adoptăm o manichiură astfel colorată.

Citește și: 7 trucuri pentru o manichiură impecabilă

Conform descoperirilor psihanalistului elvetian Carl Jung, prin desenarea sau colorarea mandalelor la nivelul psihicului are loc o profundă reechilibrare. Jung își punea deseori pacienții să deseneze cercuri în care să fie incluse diverse alte geoemtrii, pentru a ”citi” starea interioară a fiecăruia dintre ei. Mai mult, el era convins că pictarea mandalelor îl aduce pe individ mai aproape de ceea ce reprezintă el cu adevărat, făcându-l astfel să se cunoască pe sine.

Mandalele sunt destul de complicat de realizat, însă în comerț se găsesc stickere care să imite desenele indiene și care pot fi aplicate cu ușurință pe unghie, pe o bază colorată, așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

Citește și: Schimbă-ți oja zilnic ca să ai unghii puternice

 

Multe dintre ele reproduc doar fragmente din conținutul cercurilor considerate magice datorită efectelor lor terapeutice.

 

Gelish „Tan My Hide” #gelish #urbancowgirl #tanmyhide #gelpolish #gelmani #stamping @gelish_official @gelishmini

A photo posted by Anna B (@little_lash_beauty) on

#mandala #mandalanails #mandalanailart

A photo posted by Malissa (@loveyournailsbymalissa) on


Poți face și tu aceste minunății pe unghii cu o pensulă subțire. Secretul este să desenezi cu aplicatorul puncte mici, distribuite în cerc, fiecare cerc având o nuanță diferită.

Dacă nu desenezi cercuri, poți desena fragmente de mandala, din puncte, triunghiuri și alte figuri geometrice, așa cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

 

De asemenea,  ștrasurile speciale pentru unghii le poți aplica în formă de cerc, pe o culoare tare, cum ar fi mov sau marsala.

În filmulețul de mai jos poți vedea cum se fac unghiile mandala:

Citește și: Ce spune despre tine mandala preferată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter