Cum îţi alegi culoarea părului?

De Andra Pecingina, pe

O nuanţă nouă pentru părul tău este soluţia perfectă pentru a te afla în tendinţe. Stiliştii declară culorile aprinse şi deschise ca must have ale sezonului, în materie de frumuseţe …
… machiaj, lac de unghii dar şi nuanţe pentru păr.

O nouă culoare de păr poate fi exact ce ai nevoie pentru a îţi transforma look-ul pentru iarna, ia exemplul vedetelor şi experimentează nuanţe nemaivăzute: blond luminos – Gwen Stefani, brunet ciocolatiu – Megan Fox sau roşu cu tentă de oranj  – Scarlett Johansson!

Poate te gândeşti că este timpul să încerci o nouă culoare pentru părul tău şi nu ştii ce anume ţi se potriveşte… Ne-am gândit să îţi prezentăm un ghid al culorilor pentru toamnă.

Şi cum criza se pare că nu va trece prea curând, îţi oferim şi câteva ponturi pentru a te vopsi acasă cu minim de efort!

Cum alegi nuanţa potrivită pentru trăsăturile tale?

Există doi factori de care depinde alegerea culorii pentru păr, nuanţa tenului: rece sau caldă, şi culoarea ochilor, deschisă sau închisă.  Chiar şi nuanţa naturală a sprâncenelor este importantă în unele cazuri, discrepanţa dintre aceasta şi nuanţa aleasă pentru podoaba capilară nu trebuie să fie prea mare.

Dacă ai un ten deschis la culoare şi ochii albaştri, verzi sau chiar gri, atunci nuanţele de păr care ţi se vor potrivi trebuie să aibă o tentă de bej sau cenuşiu. Poţi încerca tonuri de blond cenuşiu până la blond foarte deschis, iar dacă îţi doreşti o culoare mai intensă foloseşte un şaten închis sau roşu cu tonuri calde, care va crea un contrast frumos cu tenul tău. Dacă pielea ta are o  tentă de roz, atunci alege nuanţele calde de şaten sau arămiu. Acestea se potrivesc cu cele ale pielii.

Exemplu: Scarlett Johansson şi nuanţe diverse de blond şi roşcat. Actriţa ne-a captat privirile anul trecut cu nuanţa de blond deschis, a decis apoi să devină brunetă, în primăvara acestui an, şi acum abordează o nuanţă caldă şi naturală de roşu. Această ultimă mişcare stilistică este aplaudată de întreaga lume şi cu siguranţă va rămâne în topul preferinţelor vedetei.
Cum îţi alegi culoarea părului?
În cazul în care tenul tău este auriu sau măsliniu şi ochii sunt închişi la culoare: verde închis, căprui, negri, nuanţele de vopsea potrivite sunt cele cu tonuri aurii sau roşcate. Brun, şaten sau castaniu cu un ton de caramel sau bronz, aceasta este cromatica potrivită pentru tine. Reţine faptul că un ten măsliniu şi ochii închişi la culoare nu se vor potrivi deloc cu nuanţe de blond sau roşcat deschis.

Exemplu: Katie Holmes şi nuanţele de castaniu şi brunet. Doamna Cruise a trecut de la începutul carierei sale în serialul „Dawson’s Creek” prin mai multe nuanţe de brun şi şaten, toate foarte potrivite cu trăsăturile ei frumoase. Arămiu închis, castaniu cu tentă roşcată sau brunet lucios, toate acestea i se potrivesc de minune.
Cum îţi alegi culoarea părului?
Nu evita riscurile implicate de o schimbare de look, nuanţele pe care le poţi alege pentru părul tău îţi vor oferi un nou stil şi o altă atitudine. Atunci cînd alegi să închizi nuanţa părului tău, te vei simţi mai puternică, iar dacă preferi să deschizi culoarea naturală sau obişnuită, te vei simţi mult mai senzuală şi feminină.

Dacă trăsăturile tale se încadrează însă în ambele categorii, poţi alege orice nuanţă, dar vei avea nevoie de sfaturile unui specialist pentru a personaliza vopseaua de păr în tonurile feţei tale. Atunci când nu eşti sigură ce nuanţă să alegi, foloseşte următoarea regulă: o culoare mai deschisă sau mai închisă decât nuanţa ta naturală cu doar unul sau două niveluri.

Un exemplu negativ este Kim Kardashian, care a îndrăznit să încerce o nuanţă de blond, însă rezultatul a fost unul dezastruos. Bruneta cu ochii căprui a vrut să încerce un look estival cu bronz puternic şi un blond cenuşiu, însă este uşor de observant faptul că nuanţa originală de negru cu reflexii arată mult mai bine.
Cum îţi alegi culoarea părului?
Ponturi pentru un rezultat profesional când alegi să te vopseşti acasă:

–    Respectă întru totul instrucţiunile oferite de produs, chiar dacă te grăbeşti. Este important să oferi timp fiecărei etape de vopsire, pentru ca rezultatul să impresioneze.
–    Foloseşte produse destinate menţinerii culorii un timp îndelungat, balsam şi şampon special pentru părul vopsit.
–    Aplică un strat de cremă hidratantă pe zona din jurul liniei părului pentru a îndepărta mai uşor petele de vopsea de pe piele. Aceasta va împiedica vopseaua să intre în piele.
–    Indiferent de vârstă, alege un produs special pentru acoperirea firelor albe, care va rezista mai mult în timp.
–    Nu te aştepta ca nuanţa finală să fie exact ca cea din ilustraţia produsului, rezultatul procesului de vopsire va fi mereu influenţat de sănătatea părului tău şi de nuanţa ta naturală.
–    Nu te vopsi prea des, asta poate să îţi deterioreze podoaba capilară. Perioada uzuală între două aplicări este între patru şi şase săptămâni.
–    Spălarea nu deteriorează nuanţa ta nouă, acesta este un mit. Poţi spăla părul a doua zi după ce te-ai vopsit, şi apoi zilnic, cu condiţia să hidratezi scalpul folosind produse special sau măşti de păr.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter