Cum faci ca manichiura ta să reziste pe timp de vară

De Adina Radu, pe

Baia în mare sau în piscină îți afectează de fiecare dată manichiura. În câteva minute, manichiura ta muncită se transformă în petice pe unghii.

O manichiură frumoasă atrage privirile și spune multe despre tine.

Dacă nu vrei să renunți de tot la culorile vesele ce se poartă anul acesta pe unghii citește sfaturile noastre pentru o manchiură rezistentă.

  1. Curăță bine unghiile!

Înainte să începi să pictezi unghiile mai ceva ca Picasso, curăță bine unghia de oja, ulei sau alte reziduuri. O unghia curată e baza oricărei manichiuri rezistente. Lacul de unghii se va aplica uniform și nu va sări.

  1. Folosește un base coat (lac bază)!

Un strat de lac tip base coat va proteja unghia ta de pigmentul ojei, va ușura aplicare și va prelungi rezistența lacului pe unghii.

  1. Aplică straturi subțiri de lac de unghii!

După ce se usucă base coat-ul începe să aplici primul strat de ojă. Aplică în strat subțire în maxim 3 mișcări. Așteaptă să se usuce complet și de abia atunci aplică stratul doi. În felul acesta vei evita formarea bulelor de aer și a cocoloașelor pe unghie. Două straturi uscate bine înseamnă că lacul tău de unghii va rezista în jur de o săptămână.

  1. Reaplică top coat-ul!

Unul dintre cele mai importante secrete legate de mărirea rezistenței lacului de unghii este top coat-ul. Este lacul transparent care sigilează ultimul strat de ojă colorată.

Pentru a prelungi viața ojei pe unghii aplică top coat imediat ce ți-ai făcut manichiura și apoi o dată la trei zile reaplică top coat-ul.

Trucuri bonus

Evită oja cu uscare rapidă. De obicei este mai puțin rezistentă!

Nu agita sticluța cu lac de unghii. Aceasta va duce la formarea de bule de aer. Încearcă să plimbi sticluța între palme pentru a omogeniza conținutul.

Ojele lucioase sunt mai puțin rezistente decât cele sidefate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter