Condimentele de Crăciun îţi redau frumuseţea

De Libertatea.ro, pe

Încântă-ţi simţurile cu cele mai aromate ingrediente şi condimente specifice sărbătorilor de iarnă. Scorţişoara, nucşoara, vanilia, uleiul de migdale… toate au grijă de frumuseţea ta, îţi dau o stare de bine şi te bine dispun.

Scorţişoara îţi încălzeşte trupul şi te apără de gripă

Simţi că te-a luat frigul sau ai o uşoară durere de cap? Pune-ţi sângele în mişcare cu o băutură de sezon, dulce şi foarte sănătoasă: încălzeşte uşor o cană cu suc de mere şi adaugă apoi un praf de scroţişoară.
Dacă ai probleme cu circulaţia periferică, fă-ţi o dată pe săptămână un peeling delicat cu scorţişoară, care va activa zonele-reflex şi îţi va încălzi rapid picioarele. Ai nevoie de două linguri de zahăr brun, o linguriţă de scorţişoară şi două de lapte. Amestecă ingredientele şi apoi aplică pe tălpi şi gambe prin masaj uşor. Îndepărtează cu apă călduţă şi aplică apoi lapte de corp.

Arome relaxante

Adu în casa ta aroma specifică sărbătorilor. Pune într-un bol de inox felii şi coji de portocală şi lămâie şi presară deasupra câteva cuişoare. Aşază apoi bolul pe calorifer şi vei vedea cum, în câteva minute, casa ta se va umple de plăcuta aromă a ingredientelor.

Ghimbirul îţi redă buna dispoziţie

Aroma acestui condiment îţi dă forţă şi, în acelaşi timp, te relaxează, pentru ca tu să fii într-o formă bună zi de zi. Amestecă două linguri de ghimbir proaspăt ras cu o jumătate de litru de apă fiartă şi adaugă totul în apa caldă din cadă. În timp ce tu te relaxezi, circulaţia sângelui şi metabolismul sunt activate.

Cafeaua cu cardamom îţi dă energie

Cardamomul este o plantă tropicală ale cărei seminţe au gust piperat. Zdrobite sau măcinate, aceste seminţe reprezintă unele dintre cele mai căutate şi aromate mirodenii, cu un puternic efect de înviorare. Ca să începi ziua plină de energie, prepară-ţi o ceaşcă de cafea în care să pui puţin praf obţinut din seminţe de cardamom şi o jumătate de linguriţă de rom.

Loţiune cu ceai verde pentru zonele uscate

Pentru coate, călcâie, genunchi şi alte zone cu probleme, ai nevoie de un produs foarte eficient care să-ţi redea fermitatea şi supleţea.
Prepară-ţi acasă o reţetă naturală care să te scape de probleme: pune la fiert 125 de ml de apă, apoi adaugă patru linguri de ceai verde şi lasă-l la infuzat 10 minute. Amestecă apoi cu untul de corp şi masează-te.

Ulei de vanilie pentru un masaj special

Eşti într-o dispoziţie mai proastă? Aroma dulce de vanilie te va bine dispune cu siguranţă. Oferă-ţi un masaj special cu un produs parfumat. Combină laptele de corp cu ulei esenţial de vanilie sau amestecă 10 linguri de ceai de plante cu 8 picături de ulei de vanilie şi aplică circular pe pielea udă. Astfel, ingredientele intră mai repede în piele şi hrănesc mai intens.

Peeling delicat cu migdale

Pentru o piele catifelată, masează-ţi săptămânal mâinile şi picioarele cu următorul amestec: 3 linguri de migdale rase combinate cu 2 de smântână şi o linguriţă de miere. Întinde pe piele şi masează circa 5 minute, după care clăteşte-te cu apă caldă.

Nucşoara alungă tensiunea

Alege acest condiment pentru relaxare şi un somn liniştit. Pune într-o cană de lapte cald două linguri şi jumătate de nucşoară proaspăt măcinată şi îndulceşte cu puţină miere. Bea acest amestec extrem de aromat în fiecare seară, pentru că are rolul de a alunga insomnia şi de a te linişti.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter