Chirurgie estetică: Peelingul de weekend, soluţia pentru un ten superb

Peelingul de weekend conferă pielii un aspect mai tânăr şi mai proaspăt, care vibrează de sănătate, prin îndepărtarea imperfecţiunilor cauzate de vârstă sau de un stil de viaţă activ.

Ce este MicroLaserPeel?

MicroLaserPeel este un peeling epidermal, prin care, cu ajutorul fasciculelor laser ghidate de un scanner, se pot îndepărta extrem de sigur fie un strat epidermal minim (10-50 microni), fie epiderma în totalitate.
Epidermul este o structură robustă şi rezistentă a pielii, care protejează dermul, având rolul de barieră fizică. La nivelul epidermului iau naştere ridurile fine şi modificările pigmentare care apar de obicei pe pielea afectată de mediul înconjurător sau de vârstă. Prin procedeul Micro Laser Peel se îndepărtează un strat subţire din epiderm, asa că refacerea acesteia va dura doar câteva zile.
Computerul care monitorizează această procedură selectează extrem de precis adâncimea şi puterea de penetrare a razei laser, îndepărtând în mod uniform prin vaporizare stratul dorit, intervenţie care nu se poate realiza prin nici o altă metodă de peeling. Ridurile, cicatricile postoperatorii sau cele care au apărut după acnee, keratozele sau problemele pigmentare sunt tratate cu succes prin MLP asociat sau nu altor intervenţii laser, cum ar fi ProFractional sau BBL.
Cui i se adresează MicroLaserPeel?
Dacă doreşti un rezultat mai bun decât după o microdermabrazie sau după un peeling chimic şi ai la dispoziţie un timp limitat pentru refacerea pielii, atunci MicroLaserPeel a fost conceput pentru tine.

Care este diferenţa dintre MLP şi microdermabrazie?
MLP este un peeling superficial, parţial sau chiar total al epidermei, prin care se realizează ablaţia în profunzime a epidermului. De aceea este considerat pasul perfect dintre microdermabrazie şi peelingul profund care reface întreaga structură a pielii. Pentru comfortul dumneavoastră, intervenţia se realizează după aplicarea unei creme care anesteziază straturile superficiale ale pielii.
Ce se întâmplă după peeling şi cât durează procesul de vindecare?
Pacienţii răspund diferit la peelingul laser. În general, cu cât pielea este mai sănătoasă şi mai tânără, cu atât refacerea şi vindecarea dupa MLP are loc mai repede. Roşeaţa şi edematierea care apar dupa MLP (similar ca după o arsură solară) sunt cu atât mai intense cu cât peelingul este mai adânc. Înroşirea şi senzaţia de arsură solară sunt reacţii normale care apar după MLP şi care persistă în medie 12 ore.
În afară de îndepărtarea instantanee a celulelor afectate de factorii externi prin vaporizarea computerizată a unui anumit strat din epidermă, căldura eliberată în piele are efecte benefice asupra refacerii colagenului prin stimularea directă a fibroblastului. Pielea înroşită se va transforma după 24-48 de ore în scuame, care se vor îndepărtata printr-o exfoliere delicată. Acesta constituie de fapt un al doilea peeling pe care MLP îl realizează în cadrul aceleiaşi intervenţii.
Chirurgie estetică: Peelingul de weekend, soluţia pentru un ten superb

La ce să mă aştept după MLP?
La scurt timp după MLP pielea va deveni mai moale, mai catifelată şi mai luminoasă, cu schimbări semnificative şi imediate ale texturii şi tonicităţii pielii.
Câte MLP se pot face?
Este recomandat ca procedura să se repete de 2-4 ori la un interval de 4-6 săptămâni. Cu cât mai multe peeling-uri superficiale se aplică, cu atât se poate obţine o piele mai netedă şi mai catifelată. Mai mult, prin stimularea celulelor pielii, a vascularizaţiei şi a sintezei de colagen, întreţinerea ulterioară prin produse cosmetice este mult mai eficientă.

Ce recomandări trebuie să urmaţi după tratament?
Este important ca ţesuturile tratate să rămână moi în decursul vindecării, de aceea, utilizarea unei creme speciale, pe care o vei primi în cadrul tratamentului, este esenţială pentru a nu lăsa pielea să se usuce. Sunt interzise expunerile la soare, solar şi loţiunile autobronzante. Cremele cu factor de protectie SPF-30 sunt obligatorii dacă ieşirile în aer liber nu pot fi evitate. Medicul vă va da detaliat toate recomandările de care aveţi nevoie.
Vă regăsiţi în următoarele cuvinte?
„Mereu am fost o persoană activă. Cu ani în urmă nu ştiam ce efecte pot avea razele soarelui şi vântul asupra pielii mele. Chiar dacă nu mă simt la fel de în vârstă precum arăt uneori, nu sunt pregătită pentru operaţii chirurgicale sau pentru intervenţii care să necesite un timp îndelungat de refacere. Dar îmi doresc mult să arăt la fel de tânără precum mă simt!”
Articol scris de Dr. Dana Miricioiu
Chirurg plastician, microchirurgie reconstructivă
www.classmedispa.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter