Dr. Dana Miricioiu: „Cremele anti-rid nu au niciun efect. Iată ce poţi face pentru un ten frumos!”

De Dr. Dana Miricioiu, pe Ultimul update Luni, 21 februarie 2022, 15:30

Nu cred în cremele care fac minuni la nivelul pielii! Nu cred nici că ridurile sunt sexy (cel mult misterioase, unele dintre ele)! Şi nu mai cred în faptul că vârsta biologică este trădată de aspectul nostru! Ci mai degrabă de lipsa noastră de preocupare atunci când, din întâmplare sau nu, întâlnim oglinda care, săraca de ea, ne tot arată că am uitat să ne mai preocupăm de noi, astfel încât să afişăm o altă imagine, mai curată, mai descreţită şi mai calmă.

Frumuseţea tenului

Secretul frumuseţii? Depinde de fiecare dintre noi. Un aspect îngrijit, o piele mult mai fermă şi mai tânără, ca şi micile retuşuri prin intervenţii mai mult sau mai puţin invazive pot reda dorinţele estetice la care aspiram, dar şi motivaţia de a avea un suflet împlinit. Aşadar, dragii mei, frumuseţea este un stil de viaţă.

Nu vă voi spune aici nici că fumatul este cel mai dăunător, că alcoolul deshidratează pielea şi o îmbătrâneşte şi nici că genetica, emoţiile şi starea sistemului imunitar sunt cele care dictează calitatea pielii noastre.

Ci vă voi spune următoarele:

1.Curăţaţi-vă bine faţa, o dată sau de două ori pe zi. Mai întâi cu loţiuni demachiante şi apoi cu un săpun cu ph neutru. Nu exageraţi cu spălarea feţei şi nici nu folosiţi altceva pentru demachiere decât loţiunile uşoare, sub formă de gel sau spumă! Riscaţi altfel să vă uscaţi, sau dimpotrivă să vă aglomeraţi porii.(am cunoscut pe cineva care folosea pentru demachiere …smântână! Total incorect!).

2. Exfoliaţi-vă cu atenţie pielea. Nu folosiţi scruburi dure şi cu granulaţii mari! Ştiaţi că scruburile zgârie pielea şi o fac vulnerabilă? Chiar dacă imediat se observă o curăţire a pielii, în timp, aceste iritaţii neuniforme alterează stuctura tegumentului, provocând în timp pigmentarea ei şi chiar apariţia ridurilor! Cea mai eficientă şi sigură metodă este exfolierea laser, care îndepărtează uniform straturile superficiale, stimulând în acelaşi timp regenerarea din profunzime a pielii. Peelingul laser superficial nu numai că va curăţa pielea corect şi complet, ci va avea şi un efect de stimulare a regenerării pielii. Efectul laserului este extrem de benefic pentru pielea noastră!

Dr. Dana Miricioiu: „Cremele anti-rid nu au niciun efect. Iată ce poţi face pentru un ten frumos!”

3.Folosiţi zilnic creme cu factor de protecţie minim 30+. Este unul dintre cei mai buni agenţi anti-aging! Mai nou, aceste creme sunt recomandate chiar dacă stăm la birou, deoarece ultravioletele trec uşor prin geamul ferestrei. Nu uitaţi să fie creme cu SPF pentru UVA şi UVB, pe care trebuie să le reaplicaţi la fiecare 3 ore. Aruncaţi cremele de anul trecut, pentru că, odată deschise, oxigenul a inactivat factorii de protecţie, deci sunt ineficiente.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter