Când poți renunța masca de protecție în aer liber

De Unica.ro, pe
Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în localitățile unde se înregistrează o rată a cazurilor de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori, iar Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a clarificat în ce condiții se poate renunța la masca de protecție atunci când suntem în aer liber. 

Odată cu prelungirea stării de alertă din 15 octombrie, autoritățiile au impus noi restricții, printre care și obligația de a purta masca de protecție și în aer liber, în localitățile unde rata de infectare la mia de locuitori, calculată la 14 zile, depășește 3.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că a adoptat o Hotărâre prin care se specifică situaţiile în care masca de protecţie poate fi îndepărtată în spaţiile deschise, pentru perioade scurte de timp.

Când poți renunța masca de protecție în aer liber

Când se fumează, când se consumă produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, dar şi când se desfăşoară activităţi sportive individuale în anumite condiții, oamenii își pot da masca jos.

Citește și: Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul toamnă-iarnă

În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, se arată în Hotărâre, potrivit știrileprotv.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter