Acetonă de casă

De Ana Munteanu, pe Ultimul update Joi, 18 iunie 2015, 18:00
Fiecare dintre noi am trecut cel puțin o dată prin asta și tot nu ne învățăm minte să ne luăm de rezervă din timp. Ori că a închis deja la magazin, ori că ți-e lene să ieși din casă  DOAR pentru asta, ori că nu mai ai timp să faci asta înainte să ieși în oraș, un lucru e clar: nu mai ai acetonă și manichiura-ți arată dezastruos. Nicio grijă, soluția este mai la îndemână decât ai crede!

Această variantă de urgență, opțională, pe care ți-o oferim îndeplinește cu succes munca produselor din comerț. Clar că durează mai mult decât dacă ai folosi acetonă obișnuită, dar… de ce nu?

Ai nevoie de

  • oțet
  • zeamă de lămâie
  • vas cu apă călduță
  • discuri demachiante / vată

 

Pune părți egale de oțet și zeamă de lămâie într-un bol mic și înmoaie câteva ghemotoace de vată sau discuri demachiante în mixtură. În timpul acesta, ține-ți mâinile într-un bol cu apă călduță să se mai înmoaie/desrpindă un pic oja de pe unghii, timp de 10 minute. Ține 20-30 de secunde vata pe fiecare unghie în parte și apoi șterge ușor. Repetă dacă mai este nevoie.

Dacă ai mai multe straturi de ojă date, poți încerca să scapi de ele cu niște alcool sanitar – atacă mai pușin unghia decât acetona obișnuită.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter