7 alimente care te vor ajuta să ai unghii frumoase

De Consuela Stratulat, pe

Oja nu este singura unealtă care te va ajuta să ai unghii frumoase. Poți îmbunătăți aspectul lor și cu ajutorul unor alimente bogate în nutrienți. Nu degeaba medicii folosesc, deseori, unghiile ca indicator al sănătății tale. Află ce să mănânci ca să ai unghii frumoase.
Pentru că organismul trimite vitaminele și mineralele mai întâi către organele importante, unghiile sunt ultimele care le primesc, iar lipsa nutrienților se va observa în aspectul lor.
Ouăle sunt pline de proteine, substanțe esențiale pentru unghii puternice, și complexul de vitamina B, care este o componentă a biotinei. Biotina ajută la creșterea unghiilor, spun specialiștii.
Pentru ca organismul să folosească bine proteinele pe care le consumi, ai nevoie de un amino-acid numit cistin, care se găsește în broccoli.
Somonul conține multe proteine, dar și zinc, iar rolul său este de a absorbi proteinele pe care le consumi. Conține, de asemenea, seleniu, care stimulează producerea de colagen și ajută la creșterea unghiilor.
Uleiul de cocos îți ajută organismul să absoarbă nutrienți și conține, de asemenea, vitaminele A, D, E și K, care contribuie la întărirea unghiilor.
Puiul este bogat în vitamina B, proteine și zinc, care îți vor ajuta unghiile să crească sănătoase.
Spanacul este bun pentru sănătate, în general, dar îți ajută unghiile să fie frumoase. Este bogat în vitaminele A, B, E și fier, substanțe ce îți vor întări unghiile.
Nucile braziliene sunt bogate în substanțe care stimulează producerea de colagen, precum seleniu, zinc, vitaminele B și E.
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter