Doctor Oz: Mâncăruri sănătoase „mincinoase”

De Diana Zagrean, pe

Nu înţelegi de ce nu slăbeşti când mănânci numai alimente sănătoase, bei sucuri dietetice şi te fereşti de grăsimi ca uleiul de apă? Poate pentru că nu toate aşa zisele mâncăruri sănătoase sunt cu adevărat ceea ce spun că sunt. Doctor Oz te învaţă care sunt alimentele mincinoase.
 

Sucurile pentru dietă

Fie că este vorba de apă cu electroliţi, vitamine, suc pentru slăbit, fără zahăr şi alte băuturi care se laudă cu calităţile lor anti-îngrăşat, tot apa este cel mai bun aliat.
Aceste băuturi cu vitamine şi electroliţi fie conţin zahăr, de care te poţi lipsi, coloranţi alimentari şi arome chimice nesănătoase, fie conţin îndulcitori.
Dacă sucul respectiv este „dietetic”, nu înseamnă că este şi sănătos.
Doctor Oz insistă că numai apa, cafeaua şi ceaiurile sunt cu adevărat curate şi sănătoase.

Smoothie-uri „naturale”

Doar pentru că dieta ta necesită vitamine, nu înseamnă că orice smoothie este sănătos şi ţine kilogramele departe.
Majoritatea smoothie-urilor din comerţ, în afară de acele fresh-uri care se prepară pe loc, conţin siropuri de fructe, cu zahăr şi chiar arome şi coloranţi.
Dacă vrei să bei un amestec sănătos de fructe şi iaurt sau un smoothie cu zer, prepară-l chiar tu, acasă, în blender, unde ştii foarte bine ce conţine.

Batoane energizante, cu cereale şi fibre

Nu te lăsa păcălită de promisiunile agenţilor de ardere a grăsimilor, de lipsa de zahăr adăugat, sau de fibrele şi proteinele conţinute. Doctor Oz spune că mai toate batoanele energizante şi cu cereale sunt bombe calorice.
Dacă vrei un plus de proteine şi energie, încearcă nişte felii de măr, morcov sau bucăţi de brânză slabă. Sunt mai gustoase şi mult mai sănătoase decât orice gustare ambalată şi cumpărată de la chioşc.

Dulciuri şi alimente „fără grăsimi”

„Fără grăsimi” nu înseamnă „fără calorii”. Oamenii tind să mănânce o cantitate mai amre dintr-un produs sau aliment, dacă acesta are eticheta de „fără grăsimi” pe el. Caloriile pot fi ascunse în cele mai degresate alimente, cum ar fi iaurturile cu fructe fără grăsimi sau dulciurile „fat free”.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter