6 reguli pentru ca machiajul tău să reziste vara

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Marți, 04 iulie 2017, 19:27
Am creat pentru tine 6 reguli care să te ajute pentru ca machiajul tău să reziste la temperaturile ridicate din această perioadă.

Îngrijește-ți tenul!

„Pregătirea tenului înainte de aplicarea machiajului este esenţială pentru orice tip de piele, acest ritual ajutând produsele cosmetice să reziste mai mult“, precizează Andreea Haş, make-up artist oficial BottegaVerde.ro.

Aplică o bază de machiaj

Primerele sau produsele tip bază de make-up sunt extrem de populare în acest moment! Dar și eficiente. Acestea ajută nu doar la o mai bună aplicare a machiajului, dar funcţionează ca un strat protector între piele şi produsele cosmetice, prevenind blocarea porilor şi asigurând o rezistenţă sporită machiajului. Insistă cu aplicarea bazei de machiaj în zona T (frunte, nas şi bărbie), imediat după ce ai curăţat tenul cu loţiune tonică.

Citește și: Cele 5 pensule indispensabile pentru un machiaj rapid și natural.

Caută un fond de ten care rezistă

Fondul de ten cu efect matifiant este o necesitate  în machiajul potrivit pentru tenul gras. Exceptând faptul că ţine sub control apariţia sebumului la suprafaţă, acest produs cosmetic acoperă imperfecţiunile tenului şi fixează fardul de obraz.

Ascunde micile imperfecţiuni

Dacă ai tenul gras şi doreşti să îţi ascunzi cearcănele, soluţia este să aplici o bază de machiaj specială pentru ochi, care va acţiona ca o peliculă fină între piele şi fard. Sebumul nu mai ajunge atât de uşor la machiaj, care va rezista mai mult în varianta să uniforma.

Fixează machiajul

Evită să reaplici pudră compactă de-a lungul zilei, deoarece blochezi porii deja dilataţi, care vor deveni mai vizibili şi creşti predispoziţia la acnee şi puncte negre“, avertizează specialistul. În schimb, optează pentru pudră compactă matifiantă whaterproof, translucidă, pe bază de minerale, pe care să o aplici într-un strat subţire după ce fondul de ten se fixează bine. Pudră minerală va absorbi eficient sebumul, ajutând tenul să rămână mat, uniform şi lipsit de luciu.

Privire pătrunzătoare rezistenta la apă

Dacă nu vrei să fi stresată de starea machiajului tău, alege la o mascara rezistentă la apă. Acesta conţine uleiuri volatile care se evaporă instantaneu, lăsând în urmă un strat strălucitor pe gene, pentru o privire luminoasă.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter