3 tipuri de machiaj uşor de realizat, pentru ochi căprui, toamna asta

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 11:50

Femeile au apreciat machiajul iar bărbaţii l-au admirat, încă din cele mai vechi timpuri. Grecii sunt cei care au oferit lumii cuvântul “cosmetice”, însă egiptenii au folosit pentru prima dată machiajul. Ce bine însă că acesta a evoluat iar astăzi nu mai suntem nevoite să folosim aripi de insecte pentru a ne colora buzele, ci putem apela la produse cosmetice online, precum e.l.f.

Machiajul pune în evidenţă cele mai frumoase trăsături ale unei femei. Însă pentru a obţine un efect echilibrat, care să nu aglomereze chipul, cea mai bună strategie este să te concentrezi pe un singur punct de interes, abordând celelalte părţi ale feței într-un mod subtil, în culori neutre. Şi cum se spune că ochii căprui fură inima oricui, ne oprim asupra machiajului acestora, pentru a întâmpina toamna cu un look în ton cu noul sezon.

1. Look natural

Ochii căprui au marele avantaj de a se asorta cu aproape orice culoare, chiar şi cu tonuri de maro, spre deosebire de ochii albaştri, care nu merg de minune cu farduri de aceeaşi culoare sau cei verzi, despre care se poate spune acelaşi lucru. Însă, o nuanţă cuminte de maro, pe care s-o estompezi aproape de nuanţa tenului tău, îţi poate pune în evidenţă ochii, dând impresia că ai realizat acest lucru fără efort.

Dacă vrei să adaptezi acest look natural pentru machiajul de seară, foloseşte o nuanţă mai vizibilă de maro/arămiu pentru fardul de pleoape şi accentuează pleoapa inferioară cu un eyeliner, pe care să-l estompezi uşor, în stilul smokey eyes. Accentuarea pleoapei inferioare este semnătura sezonului. Poţi îngroşa şi linia tuşului de pe pleoapa inferioară, pentru un efect mai puternic.

Alege o nuanţă neutră de ruj pentru buze şi nu pune accent pe pomeţi.

Pentru cele două variante ale acestui look ai nevoie de o paleta de fard de ochi în nuanţe pământii şi mate.

2. Look metalic

Toamna se asociază cu nuanţele metalice. Anul acesta, se poartă ochii astfel fardaţi, iar pentru irisul maro, cel mai potrivit este auriul. Poţi experimenta şi nuanţe de bronz sau arămiu.

Fiind un machiaj puternic prin strălucirea şi nuanţa sa intensă, îţi recomandăm să experimentezi acest look la o ocazie specială. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe pleoapa superioară şi, în continuarea ei, pe cea inferioară, fardul auriu. Se asortează de minune cu pielea închisă la culoare şi cu un lipgloss transparent, cu cercei în aceeaşi nuanţă, supradimensionaţi, şi cu părul aranjat delicat, fără a-i adăuga extra volum. Nu încărca pleoapele cu mascara şi nu adăuga altă nuanţă, pentru un joc de culori. Simplitatea este cheia acestui look propus de makeup artist-ul Sarah Lucero.

Look-ul minimalist se poate obţine cu o paletă de farduri de ochi în nuanţe aurii, experimentând care este cea mai potrivită pentru tenul tău. Fardul auriu având un efect sofisticat, sănătatea pielii este esenţială pentru un finisaj armonios iar toamna are tendinţa de a usca pielea, aşa că asigură-te că este hidratata înainte de a aplică machiajul.

3. Look evergreen

Indiferent de sezon sau chiar şi de culoarea ochilor, există un look care nu se va demoda niciodată: cel obţinut cu ajutorul unui eyeliner. Fie că îl combini cu o culoare neutră a pleoapelor, peste care se aplică o nuanță estompată de maro în zona pliurilor, fie că îl laşi că singura culoare care să îţi acopere pleoapa, atâta timp cât găseşti culoarea şi forma“cozii” care să te avantajeze, cu eyeliner-ul nu ai cum să dai greş.

Pentru ochii căprui, eyeliner-ul negru este un instrument esenţial, însă poţi încerca şi un eyeliner bleumarin, care să adauge profunzime privirii tale, într-un mod jucăuş. Iată şi câteva forme pe care le poţi realiza, cu ajutorul lui:

3 tipuri de machiaj uşor de realizat, pentru ochi căprui, toamna asta

Pentru a obţine acest look, ai nevoie de un eyeliner de calitate, care să menţină culoarea puternică şi să nu se întindă.

Intră în galeria noastră pentru şi mai multe look-uri pe care le poţi aborda, dacă ai ochi căprui, şi joacă-te cu nuanțele machiajului tău, pentru că este cel mai simplu şi mai fermecător mod de a obţine o schimbare.  

Nu uita însă că orice machiaj începe cu o crema hidratantă, bază de machiaj şi primer, dar, mai ales, cu o piele sănătoasă.

Naturalețea nu se demodează niciodată. Vezi totul despre machiajul natural, un machiaj simplu pentru frumusețea ta

Sursa foto: Shutterstock si Pinterest

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter