Nunta regală de la Sinaia. Principele Nicolae s-a căsătorit cu Alina-Maria Binder

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 09 iulie 2021, 15:44
Duminică, 30 septembrie, Sinaia a găzduit prima nuntă regală din ultimii 70 de ani. Principele Nicolae Medforth-Mills, în vârstă de 33 de ani, nepotul Regelui Mihai, s-a căsătorit cu aleasa lui Alina-Maria Binder, în vârstă de 30 de ani. Mai multe fotografii, în GALERIA FOTO de mai sus. 

Nicolae și Alina s-au căsătorit civil în Anglia, în 2017, iar duminică s-au cununat religios și au organizat o recepție pentru invitații lor. Slujba a avut loc la biserica Sf. Ilie din Sinaia și a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului. Cei prezenți au putut vedea slujba pe un ecran amplasat în fața bisericii. Pentru această ocazie, biserica din Sinaia a fost înfrumusețată și s-a schimbat mobilierul, cheltuielile fiind suportate de un susținător al casei regale, potrivit adevarul.ro.

Conform unui program urmat cu strictețe, cuplul a părăsit biserica la ora 15:30 și a pornit către către cazinoul din Sinaia, într-o caleașcă de poveste. Pe traseu, tinerii au fost însoțiți de grupuri folclorice din mai multe zone ale României. Ajunși la cazinoul din Sinaia, Nicolae și Alina au salutat publicul din balcon, apoi și-au primit invitații la recepția care a avut loc în Sala Oglinzilor.

Rochia de mireasă purtată de Alina Maria BInder

Rochia de mireasă purtată de Alina-Maria Binder a fost creată de un designer român și a inclus motive discrete inspirate din portul săsesc. Mireasa declara, înainte de nuntă, că este foarte încântată de rochie, care i se pare superbă. Pe 19 iulie 2017, când a fost cerută în căsătorie, Alina a primit de la Nicolae un inel de logodnă cu diamante și un safir, având inscripționate numele celor doi și data cererii în căsătorie.

Meniul oferit celor peste 200 de invitați din toată lumea a inclus preparate românești, iar despre invitațiile de nuntă, Nicolae declara: ”Am ales să punem într-un plic ceva din manuscrisul Reginei. Am vrut să legăm nunta un pic de familia mea, chiar dacă strămoşii mei nu vor fi prezenţi la nuntă. Alina o admiră foarte mult pe Regina Maria şi noi am vrut să includem ceva mic, dar semnificativ.”

Familia regală nu a participat la nuntă

După ce i s-a retras titlul regal, Nicolae a avut o relație încordată cu familia regală a României, lucru care a fost vizibil și la înmormântarea Regelui Mihai. Deși au primit invitații, Principesa Margareta și Principesa Elena, mătușa și mama mirelui, nu au dorit să ia parte la nunta de la Sinaia.

Surse apropiate lui Nicolae au dezvăluit pentru presa din România că familia regală a ales să egnore invitațiile, pe care mirii le-au primit înapoi nedeschise.

Prima nuntă regală după 70 de ani

Nunta principelui Nicolae cu Alina-Maria Binder este prima nuntă regală care are loc în România după 70 de ani. Ultima a fost nunta principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand. Istoria nunților regale românești a început, însă, în anul 1869, o dată cu căsătoria viitorului Rege Carol I cu Principesa Elisabeta. Primele festivități de acest gen cu adevărat memorabile au fost prilejuite de nunta Principelui Moștenitor Ferdinand cu prințesa Maria. A urmat nunta de argint a lui Carol I cu regina Elisabeta, desfășurată la București în 1894.

Cine este Alina-Maria Binder

Alina Maria Binder este absolventă a Școlii de Muzică și Arte Plastice din București și a unui master în Relații Internaționale și Integrare Europeană. Ea a lucrat ca purtător de cuvânt la Asociația Aviatorilor, iar acum urmează un curs pentru a obține atestatul de copilot, fiid pasionată de aviație.

În ce privește viața sentimentală, Alina-Maria Binder a fost destul de discretă, dar se știe că ea a avut o relație cu Sebastian Blaga, fiul lui Vasile Blaga, fost co-președinte PNL. Relația a durat nu mai puțin de șase ani și s-ar fi terminat deoarece Alina voia să rămână în România, în timp ce Sebastian ar fi dorit să locuiască în Germania.

Nicolae și Alina se cunosc de mulți ani însă au fost surprinși împreună pentru prima dată în 2016 la un botez.

Foto – Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter