Cum porţi fusta mini?

De Revista Unica, pe

Evoluţia pieselor-cheie de astăzi în istoria vestimentară e ca o călătorie interesantă în timp, pe care o vom parcurge braţ la braţ cu designerul Stephan Pelger. Vom putea înţelege influenţele specifice perioadelor, transformările prin care au trecut aceste piese de-a lungul anilor şi vom primi recomandări din partea designerului.
De la bun început, Stephan Pelger ne spune că, deşi fusta mini e foarte cool în prezent, este extrem de important contextul în care o purtăm. Pentru un look de zi, el ne sfătuieşte să o asortăm cu un tank top bărbătesc, o pălărie şi sandale romane până la genunchi. Pentru o seară în oraş, el ne sugerează să o purtăm cu un top simplu alb, un colier-statement, cercei, un clutch şi botine de vară.
Cum porţi fusta mini?

Începem călătoria în timp din zilele noastre,  moment în care designeri precum Emilio Pucci, Jill Stuart, Alexander Wang, Ralph Lauren sau Saint Lauren ne-au prezentat diferite variaţii ale fustei mini, de la cea cu print floral până la cea în culori stridente sau cea plisată.

Cum porţi fusta mini?

În perioada anilor ’60, fustele mini deveniseră foarte populare; se purtau chiar şi rochii de mireasă foarte scurte. Twiggy, personaj reprezentativ pentru acele timpuri, nu s-a lăsat mai prejos şi a fost des văzută purtând fuste mini.
Cum porţi fusta mini?

(foto Twiggy)

Continuăm călătoria spre anii ’50, când fustele mini puteau fi văzute în filme SF precum „Flight to Mars” (1951), „Devil Girl from Mars” (1954) sau „Forbidden Planet” (1956).
Cum porţi fusta mini?

(foto  Forbidden Planet)

Celebra artistă a anilor ’20, Josephine Baker, a fost printre primele care şi-a făcut apariţia într-un costum pe care l-am putea astăzi considera drept un precursor al fustei mini.  Costumul ei de scenă consta într-un şirag de banane artificiale, purtate drept fustă şi în rest… doar accesorii. Un costum îndrăzneţ pentru acele vremuri.
Cum porţi fusta mini?

(foto Josephine Baker)

Află din revista Unica de aprilie ce piese-cheie ale sezonului a mai ales Stephan Pelger, cum să le porţi pentru un look actual şi cum au evoluat acestea de-a lungul anilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter