5 octombrie, Ziua Mondială a Educației. Ce surpriză a pregătit Google

De Unica.ro, pe

Ziua Mondială a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului este celebrată anual pe data de 5 octombrie. În acest an, Google le-a pregătit o surpriză internauților.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită anual pe data de 5 octombrie, încă din 1994, când a fost lansată o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice şi recunoaștere a contribuției pe care o aduc la formarea societății, la nivel global.

Data amintește că în1966 UNESCO și Organizația Mondială a Muncii a adoptat „Recomandarea privind statutul profesorilor”, împreună cu „Recomandarea privind învățământul superior” (1977) formează principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice.

Cum este sărbătorită Ziua Mondială a Educației 2022 în România

La nivel mondial sunt aproximativ 50 de milioane de dascăli, iar Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în peste 100 de țări. În România, anul acesta ziua de 5 octombrie este liberă pentru elevi și profesori.

În ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare/ de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri, se arată în ordinul de ministru.

Citește și: Loretta Lynn a încetat din viață. Artista avea 90 de ani

Andreea Bănică și-a surprins fanii cu o postare în care apare nemachiată. „Eu am 53 de ani și arăt mai fresh!”

Alina Eremia și-a speriat fanii. A apărut cu un ochi vânăt

Gina Pistol, schimbare surprinzătoare de look. A stat opt ore la salonul de înfrumusețare

Surpriza pregătită de Google pentru Ziua Mondială a Educației

În această dimineață, internauții au avut surpriza de a găsi pe prima pagina din Google un doodle dedicat Zilei Mondiale a Educației. Acesta cuprinde mai multe elemente specifice mediului educațional actual, așezate pe un caiet, cum ar fi o tablă și catedră, creion, carte, un glob pământesc.

5 octombrie, Ziua Mondială a Educației. Ce surpriză a pregătit Google

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter